Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sznycle z kapusty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1526524" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #556B2F"><strong><span style="font-size: 26px">Sznycle z kapusty</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]89248[/ATTACH]</p><p> - kapusta</p><p> - 1 jajko</p><p> - bułka tarta</p><p> - sól,pieprz,papryka,cukier</p><p> - olej do smażenia</p><p></p><p>Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści,przekroić na 4 części,zalać dużą ilością wrzącej,osolonej wody z dodatkiem cukru i ugotować.</p><p>Następnie kapustę wyjąć,odsączyć z wody,usunąć głąb,spłaszczyć i osuszyć ręcznikiem papierowym,</p><p>-posypać solą,pieprzem,papryką,</p><p>-panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.</p><p>Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.</p><p></p><p>Podawać jako samodzielne danie z ziemniakami i sosami.</p><p>[ATTACH=full]89249[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1526524, member: 421"] [COLOR=#556B2F][B][SIZE=14]Sznycle z kapusty[/SIZE][/B][/COLOR][B][SIZE=14][/size][/B][SIZE=14][/SIZE] [ATTACH=full]89248[/ATTACH] - kapusta - 1 jajko - bułka tarta - sól,pieprz,papryka,cukier - olej do smażenia Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści,przekroić na 4 części,zalać dużą ilością wrzącej,osolonej wody z dodatkiem cukru i ugotować. Następnie kapustę wyjąć,odsączyć z wody,usunąć głąb,spłaszczyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, -posypać solą,pieprzem,papryką, -panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Podawać jako samodzielne danie z ziemniakami i sosami. [ATTACH=full]89249[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sznycle z kapusty
Top
Bottom