- Paź 28, 2004
 
- 1,551
 
- 1
 
- 0
 
Sznycle z piersi kurczaka w sosie jabłkowym z curry
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
2 piersi z kurczaka (każda ok 150 g)
4 żółtka
150 g płatków owsianych
sól i pieprz
250 ml soku z jabłek
100 ml białego wina
1 łyżeczka curry w proszku
50 g masła
1.Z każdej z piersi wykrawamy 2 sznycle. Solimy , pieprzymy, zamaczamy w żółtku . Obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy ( najlepiej na sklarowanym maśle) z obydwu stron na złoty kolor.
2.Wino i sok wraz z curry gotujemy w rondelku tak długo aż wyparuje 2/3 płynu. Dodajemy masło i polewamy sosem na upieczone sznycle.
Ps. Bardzo dobrze komponuje się ze szpinakiem
	
		
			
		
		
	
			
			
	
		
			
		
		
	
2 piersi z kurczaka (każda ok 150 g)
4 żółtka
150 g płatków owsianych
sól i pieprz
250 ml soku z jabłek
100 ml białego wina
1 łyżeczka curry w proszku
50 g masła
1.Z każdej z piersi wykrawamy 2 sznycle. Solimy , pieprzymy, zamaczamy w żółtku . Obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy ( najlepiej na sklarowanym maśle) z obydwu stron na złoty kolor.
2.Wino i sok wraz z curry gotujemy w rondelku tak długo aż wyparuje 2/3 płynu. Dodajemy masło i polewamy sosem na upieczone sznycle.
Ps. Bardzo dobrze komponuje się ze szpinakiem
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: