- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Szparagi - Cordon bleu
Na 2 osoby
8 białych szparagów
8 plastrów surowej szynki
8 plastrów podwędzonego żółtego sera
1 jajko
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżki posiekanego rozmarynu
50 g sera do posypania (najlepiej parmezanu)
1.Szparagi obieramy i al dente w osolonej wodzie gotujemy. Studzimy.
2.Ciasto francuskie dzielimy na 8 prostokątów. Na każdy kładziemy szynkę, ser podwędzony, szparag i posypujemy rozmarynem. Zwijamy w rulon. Smarujemy jajkiem i posypujemy parmezanem.
3.Pieczemy przez 10 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku.
4.Dekorujemy pozostałym rozmarynem.

Na 2 osoby
8 białych szparagów
8 plastrów surowej szynki
8 plastrów podwędzonego żółtego sera
1 jajko
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżki posiekanego rozmarynu
50 g sera do posypania (najlepiej parmezanu)
1.Szparagi obieramy i al dente w osolonej wodzie gotujemy. Studzimy.
2.Ciasto francuskie dzielimy na 8 prostokątów. Na każdy kładziemy szynkę, ser podwędzony, szparag i posypujemy rozmarynem. Zwijamy w rulon. Smarujemy jajkiem i posypujemy parmezanem.
3.Pieczemy przez 10 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku.
4.Dekorujemy pozostałym rozmarynem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: