Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Szparagi - Cordon bleu*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1415497" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Szparagi - Cordon bleu</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]81381[/ATTACH]</p><p></p><p>Na 2 osoby</p><p>8 białych szparagów</p><p>8 plastrów surowej szynki</p><p>8 plastrów podwędzonego żółtego sera</p><p>1 jajko</p><p>1 opakowanie ciasta francuskiego</p><p>2 łyżki posiekanego rozmarynu</p><p>50 g sera do posypania (najlepiej parmezanu)</p><p></p><p>1.Szparagi obieramy i al dente w osolonej wodzie gotujemy. Studzimy.</p><p>2.Ciasto francuskie dzielimy na 8 prostokątów. Na każdy kładziemy szynkę, ser podwędzony, szparag i posypujemy rozmarynem. Zwijamy w rulon. Smarujemy jajkiem i posypujemy parmezanem.</p><p>3.Pieczemy przez 10 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. </p><p>4.Dekorujemy pozostałym rozmarynem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1415497, member: 140"] [SIZE=14][B]Szparagi - Cordon bleu[/B][/SIZE] [ATTACH=full]81381[/ATTACH] Na 2 osoby 8 białych szparagów 8 plastrów surowej szynki 8 plastrów podwędzonego żółtego sera 1 jajko 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki posiekanego rozmarynu 50 g sera do posypania (najlepiej parmezanu) 1.Szparagi obieramy i al dente w osolonej wodzie gotujemy. Studzimy. 2.Ciasto francuskie dzielimy na 8 prostokątów. Na każdy kładziemy szynkę, ser podwędzony, szparag i posypujemy rozmarynem. Zwijamy w rulon. Smarujemy jajkiem i posypujemy parmezanem. 3.Pieczemy przez 10 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. 4.Dekorujemy pozostałym rozmarynem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Szparagi - Cordon bleu*
Top
Bottom