- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Szparagi w galarecie
kilka wydmuszek jajek
100 g szparagów ze słoika
50 g zielonego groszku
malutka papryka
150 ml bulionu
żelatyna
sól i pieprz
kilka listków pietruszki i koperku
1. Robimy wydmuszkę o stosunkowo dużym otworze. Myjemy i suszymy.
2. Szparagi kroimy w 2 cm kawałki a zalewę mieszamy z bulionem. Papryką kroimy w malutkie kawałeczki.
2. Zielony groszek gotujemy w bulionie 3 minuty. Odcedzamy a bulion delikatnie chłodzimy.
3. Do wydmuszek wkładamy groszek, szparagi, paprykę i kawałki pietruszki i koperku. Zelatynę rozpuszczamy wg przepisu. (robimy mocną z podwójnej porcji) i zalewamy ną skorupki. Odkładamy na kilka godzin do lodówki.
4 Obieramy ze skorupek i dekorujemy

kilka wydmuszek jajek
100 g szparagów ze słoika
50 g zielonego groszku
malutka papryka
150 ml bulionu
żelatyna
sól i pieprz
kilka listków pietruszki i koperku
1. Robimy wydmuszkę o stosunkowo dużym otworze. Myjemy i suszymy.
2. Szparagi kroimy w 2 cm kawałki a zalewę mieszamy z bulionem. Papryką kroimy w malutkie kawałeczki.
2. Zielony groszek gotujemy w bulionie 3 minuty. Odcedzamy a bulion delikatnie chłodzimy.
3. Do wydmuszek wkładamy groszek, szparagi, paprykę i kawałki pietruszki i koperku. Zelatynę rozpuszczamy wg przepisu. (robimy mocną z podwójnej porcji) i zalewamy ną skorupki. Odkładamy na kilka godzin do lodówki.
4 Obieramy ze skorupek i dekorujemy