Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Szparagi w galarecie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1518776" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Szparagi w galarecie</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]88599[/ATTACH]</p><p></p><p>kilka wydmuszek jajek</p><p>100 g szparagów ze słoika</p><p>50 g zielonego groszku</p><p>malutka papryka</p><p>150 ml bulionu</p><p>żelatyna</p><p>sól i pieprz</p><p>kilka listków pietruszki i koperku</p><p></p><p>1. Robimy wydmuszkę o stosunkowo dużym otworze. Myjemy i suszymy.</p><p>2. Szparagi kroimy w 2 cm kawałki a zalewę mieszamy z bulionem. Papryką kroimy w malutkie kawałeczki.</p><p>2. Zielony groszek gotujemy w bulionie 3 minuty. Odcedzamy a bulion delikatnie chłodzimy.</p><p>3. Do wydmuszek wkładamy groszek, szparagi, paprykę i kawałki pietruszki i koperku. Zelatynę rozpuszczamy wg przepisu. (robimy mocną z podwójnej porcji) i zalewamy ną skorupki. Odkładamy na kilka godzin do lodówki.</p><p>4 Obieramy ze skorupek i dekorujemy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1518776, member: 140"] [SIZE=14][B]Szparagi w galarecie[/B][/SIZE] [ATTACH=full]88599[/ATTACH] kilka wydmuszek jajek 100 g szparagów ze słoika 50 g zielonego groszku malutka papryka 150 ml bulionu żelatyna sól i pieprz kilka listków pietruszki i koperku 1. Robimy wydmuszkę o stosunkowo dużym otworze. Myjemy i suszymy. 2. Szparagi kroimy w 2 cm kawałki a zalewę mieszamy z bulionem. Papryką kroimy w malutkie kawałeczki. 2. Zielony groszek gotujemy w bulionie 3 minuty. Odcedzamy a bulion delikatnie chłodzimy. 3. Do wydmuszek wkładamy groszek, szparagi, paprykę i kawałki pietruszki i koperku. Zelatynę rozpuszczamy wg przepisu. (robimy mocną z podwójnej porcji) i zalewamy ną skorupki. Odkładamy na kilka godzin do lodówki. 4 Obieramy ze skorupek i dekorujemy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Szparagi w galarecie*
Top
Bottom