- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Przepis nie jest jeszcze wyprobowany....
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
800 g szapragow
sol, cukier
1 lyzka masla
pieprz swiezo mielony
2 jajka
2 lyzki smietany
3 lyzki maki
150g mielonych migdalow
500 ml tluszczu do smazenia
100g wedzonej szynki
1 cytryna
1/2 peczka bazylii
2 lyzki ocet balsamiczny ( Aceto Balsmamico )
2 lyzeki oliwy z oliwek
Szparagi obrac, dolne twarde koncowki odciac.
Gotowac ok.20 min. w osolonej wodzie ze szczypta cukru i z maslem.
Wymieszac jajka ze smietana. Szparagi odciac na srednie kawalki, posolic i popieprzyc.
Opanierowac najpierw w mace, potem w jajku ze smietana, a potem w migdalach.
Tluszcz rozgrzac i opanierowane kawalki usmazyc na zlozy kolor.
Cytryne pociac na cwiartki, bazylie oplukac i wysuszyc w reczniku kuchennym.
Oderwac listki. Szparagi wylozyc na talerz, ozdobic z szynka, cwiartkami cytryny i bazylia. Pokropic z balsamico i olejem z oliwek...

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
800 g szapragow
sol, cukier
1 lyzka masla
pieprz swiezo mielony
2 jajka
2 lyzki smietany
3 lyzki maki
150g mielonych migdalow
500 ml tluszczu do smazenia
100g wedzonej szynki
1 cytryna
1/2 peczka bazylii
2 lyzki ocet balsamiczny ( Aceto Balsmamico )
2 lyzeki oliwy z oliwek
Szparagi obrac, dolne twarde koncowki odciac.
Gotowac ok.20 min. w osolonej wodzie ze szczypta cukru i z maslem.
Wymieszac jajka ze smietana. Szparagi odciac na srednie kawalki, posolic i popieprzyc.
Opanierowac najpierw w mace, potem w jajku ze smietana, a potem w migdalach.
Tluszcz rozgrzac i opanierowane kawalki usmazyc na zlozy kolor.
Cytryne pociac na cwiartki, bazylie oplukac i wysuszyc w reczniku kuchennym.
Oderwac listki. Szparagi wylozyc na talerz, ozdobic z szynka, cwiartkami cytryny i bazylia. Pokropic z balsamico i olejem z oliwek...