Szparagi w migdalowej skorupce

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Przepis nie jest jeszcze wyprobowany....
icon_smile.gif

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

800 g szapragow
sol, cukier
1 lyzka masla
pieprz swiezo mielony
2 jajka
2 lyzki smietany
3 lyzki maki
150g mielonych migdalow
500 ml tluszczu do smazenia
100g wedzonej szynki
1 cytryna
1/2 peczka bazylii
2 lyzki ocet balsamiczny ( Aceto Balsmamico )
2 lyzeki oliwy z oliwek

Szparagi obrac, dolne twarde koncowki odciac.
Gotowac ok.20 min. w osolonej wodzie ze szczypta cukru i z maslem.
Wymieszac jajka ze smietana. Szparagi odciac na srednie kawalki, posolic i popieprzyc.
Opanierowac najpierw w mace, potem w jajku ze smietana, a potem w migdalach.
Tluszcz rozgrzac i opanierowane kawalki usmazyc na zlozy kolor.
Cytryne pociac na cwiartki, bazylie oplukac i wysuszyc w reczniku kuchennym.
Oderwac listki. Szparagi wylozyc na talerz, ozdobic z szynka, cwiartkami cytryny i bazylia. Pokropic z balsamico i olejem z oliwek...
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy