Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Szparagi z czosnkiem i kaparami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1293929" data-attributes="member: 422"><p>Przepis niezwykle prosty i efekt bardzo IMO smaczny. Przepis pochodzi z tej strony <a href="http://www.przepisy.pl/przepis/szparagi-z-czosnkiem-i-kaparami" target="_blank">http://www.przepisy.pl/przepis/szparagi-z-...kiem-i-kaparami</a>, odrobinkę go zmieniłam</p><p></p><p>pęczek szparagów</p><p>ząbek czosnku (ja dałam jeden, ale następnym razem zwiększę ilość, żeby był bardziej wyczuwalny)</p><p>2 łyżki kaparów</p><p>oliwa z oliwek</p><p>koperek</p><p>sól i pieprz</p><p>sok z cytryny</p><p></p><p>- szparagi należy lekko podgotować, nie do całkowitej miękkości</p><p>- na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany ząbek czosnku, przesmażyć chwilkę, potem dorzucić kapary, koperek i odcedzone szparagi, chwilkę podsmażyć,</p><p>- przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku przez 10-15 minut</p><p>- po wyjęciu z piekarnika polać sokiem z cytryny.</p><p></p><p>W oryginale stoi, że sokiem z pomarańczy trzeba szparagi potraktować, na próbę kilka polałam, ale zdecydowanie mi nie pasował smak, bez niczego też były jakieś takie jałowe, to eksperymentalnie polałam sokiem z cytryny i to mi odpowiada. </p><p>Zrobiłam wczoraj z zielonych, następnym razem spróbuję z białych.</p><p> </p><p></p><p>[ATTACH=full]73489[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1293929, member: 422"] Przepis niezwykle prosty i efekt bardzo IMO smaczny. Przepis pochodzi z tej strony [URL="http://www.przepisy.pl/przepis/szparagi-z-czosnkiem-i-kaparami"]http://www.przepisy.pl/przepis/szparagi-z-...kiem-i-kaparami[/URL], odrobinkę go zmieniłam pęczek szparagów ząbek czosnku (ja dałam jeden, ale następnym razem zwiększę ilość, żeby był bardziej wyczuwalny) 2 łyżki kaparów oliwa z oliwek koperek sól i pieprz sok z cytryny - szparagi należy lekko podgotować, nie do całkowitej miękkości - na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany ząbek czosnku, przesmażyć chwilkę, potem dorzucić kapary, koperek i odcedzone szparagi, chwilkę podsmażyć, - przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku przez 10-15 minut - po wyjęciu z piekarnika polać sokiem z cytryny. W oryginale stoi, że sokiem z pomarańczy trzeba szparagi potraktować, na próbę kilka polałam, ale zdecydowanie mi nie pasował smak, bez niczego też były jakieś takie jałowe, to eksperymentalnie polałam sokiem z cytryny i to mi odpowiada. Zrobiłam wczoraj z zielonych, następnym razem spróbuję z białych. [ATTACH=full]73489[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Szparagi z czosnkiem i kaparami
Top
Bottom