- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
2 pęczki szparagów
2 – 3 jajka ugotowane na twardo
Parmezan
Karczochy z puszki. Im więcej tym lepiej
Sos:
Kilka suszonych pomidorów
2 szalotki
1 ząbek czosnku
Oliwa z oliwek lub oliwa spod pomidorów
nieco octu = jabłkowy plus balsamiczny
Szparagi oczyścić i ugotować w osolonej wodzie.
Wystudzić
Sos:
Pomidory, czosnek i szalotkę posiekać, albo wrzucić do blendera, on się z tym szybciej upora.
Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić mieszankę, podgrzać, wlać oba octy, wymieszać. Nie powinna być ani zbyt gęsta ani zbyt rzadka. Pomogłam, nieprawdaż ?
Przestudzić. Doprawić solą (mało) i pieprzem
Szparagi posypać drobno posiekanym jajkiem, polać sosem, zrobić wiórki z parmezanu, dorzucić karczochy.
2 – 3 jajka ugotowane na twardo
Parmezan
Karczochy z puszki. Im więcej tym lepiej
Sos:
Kilka suszonych pomidorów
2 szalotki
1 ząbek czosnku
Oliwa z oliwek lub oliwa spod pomidorów
nieco octu = jabłkowy plus balsamiczny
Szparagi oczyścić i ugotować w osolonej wodzie.
Wystudzić
Sos:
Pomidory, czosnek i szalotkę posiekać, albo wrzucić do blendera, on się z tym szybciej upora.
Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić mieszankę, podgrzać, wlać oba octy, wymieszać. Nie powinna być ani zbyt gęsta ani zbyt rzadka. Pomogłam, nieprawdaż ?
Przestudzić. Doprawić solą (mało) i pieprzem
Szparagi posypać drobno posiekanym jajkiem, polać sosem, zrobić wiórki z parmezanu, dorzucić karczochy.
