- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0

1 pęczek szparagów zielonych
2 pomidory pokrojone w kostkę
pół torebki kuskusu (ze standardowego kartonika)
łyżeczka przyprawy do paelli, czyli zawiera czosnek, szafran, papryka, sól, pieprz i goździki...
1 posiekany por (biała część)
1oliwa
150 ml bulionu
1. Na oliwie zeszklij pora.
2. Szparagi umyj, odetnij główki, odłóż na bok. Odetnij zdrewniałe końcówki i wyrzuć. Obierz szparagi do 1/3 wysokości od dołu. Tak przygotowane łodyżki pokrój w kawałki ok 1,5-2 cm
3. Dorzuć szparagi na patelnie, smaż minutę. Dodaj kuskus, smaż minutę. Zalej 150 ml bulionu. Dodaj przyprawę.
Smaż najpierw odkryte, a potem przykryj, żeby kuskus pięknie napęczniał (trzeba to na czuja zrobić

Ostatnią edycję dokonał moderator: