Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Szparagi z sosem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1208514" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Szparagi z sosem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]68691[/ATTACH]</p><p></p><p>1 Pęczek szparagów</p><p>100 ml kwaśnej śmietany (większej ilości tłuszczu)</p><p>150 ml białego wina</p><p>1 pęczek koperku</p><p>płaska łyżeczka białego spieprzu</p><p>sól do smaku</p><p></p><p> Sparagi obieramy z włókiem i kroimy w 3 cm kawałki. Dusimy w winie jakieś 10 minut (starajmy się odparawać cały płyn). Dodajemy śmietanę , pieprz i sól. Wszystko krótko zagotowujemy. Na sam koniec posypujemy posiekanym koperkiem.</p><p></p><p>Ps1.Przepis pochodzi z <a href="http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiazka-kucharska/przepisy/przepisy-maklowicz-w-podrozy/badische-schupfnudeln-kluseczki-ziemniaczane-z-sosem-ze-szparagow/5249741" target="_blank">http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiaz...paragow/5249741</a></p><p>Ps2.W razie użycia szparagów mrożonych lub ze słoika, dodajemy mniej wina i krócej dusimy.</p><p>Ps3.Przepis na Badische Schupfnudeln, które tutaj widać na zdjęciu znajdziecie na <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34695&pid=1208489&st=0&#entry1208489" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1208489</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1208514, member: 140"] [SIZE=14][B]Szparagi z sosem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]68691[/ATTACH] 1 Pęczek szparagów 100 ml kwaśnej śmietany (większej ilości tłuszczu) 150 ml białego wina 1 pęczek koperku płaska łyżeczka białego spieprzu sól do smaku Sparagi obieramy z włókiem i kroimy w 3 cm kawałki. Dusimy w winie jakieś 10 minut (starajmy się odparawać cały płyn). Dodajemy śmietanę , pieprz i sól. Wszystko krótko zagotowujemy. Na sam koniec posypujemy posiekanym koperkiem. Ps1.Przepis pochodzi z [URL="http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiazka-kucharska/przepisy/przepisy-maklowicz-w-podrozy/badische-schupfnudeln-kluseczki-ziemniaczane-z-sosem-ze-szparagow/5249741"]http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiaz...paragow/5249741[/URL] Ps2.W razie użycia szparagów mrożonych lub ze słoika, dodajemy mniej wina i krócej dusimy. Ps3.Przepis na Badische Schupfnudeln, które tutaj widać na zdjęciu znajdziecie na [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34695&pid=1208489&st=0&#entry1208489"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1208489[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Szparagi z sosem
Top
Bottom