Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Szparagi zapiekane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anowid" data-source="post: 518581" data-attributes="member: 3248"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Szparagi zapiekane</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">(porcja na 2-3 osoby)</span></p><p></p><p>szparagi białe ok. 500-600 g</p><p>szynka gotowana w plastrach</p><p>ser feta lub parmezan</p><p></p><p><u>naleśniki na słono</u> np.</p><p>1 szklanka mleka</p><p>1 jajko</p><p>mąka </p><p>&#189; łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>przyprawy wg upodobania np. curry, chili, pieprz ziołowy, sól</p><p></p><p>1. Szparagi obieramy i wrzucamy na wrzącą osoloną wodą z dodatkiem masła. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min (powinny być miękkie), odcedzamy.</p><p></p><p>2. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki, wychodzi ok. 9-10 naleśników </p><p></p><p>3. Naleśnik, szynkę i szparagi zwijamy w rulonik, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem, zapiekamy w temperaturze 200 st. ok. 20 min.</p><p></p><p><u>Gotowe naleśniki polewamy sosem,</u> np.</p><p>&#189; szklanki wywaru z gotowania</p><p>&#189; szklanki mleka</p><p>&#189; szklanki słodkiej śmietany</p><p>50 g masła</p><p>sól, pieprz, sok z cytryny do smaku</p><p>Składniki połączyć, mieszając zagęścić np. mąką lub płatkami owsianymi, zagotować.</p><p></p><p>Życzę smacznego.</p><p></p><p>[ATTACH=full]11958[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anowid, post: 518581, member: 3248"] [SIZE=12][B]Szparagi zapiekane[/B][/SIZE] [SIZE=8](porcja na 2-3 osoby)[/SIZE] szparagi białe ok. 500-600 g szynka gotowana w plastrach ser feta lub parmezan [U]naleśniki na słono[/U] np. 1 szklanka mleka 1 jajko mąka ½ łyżeczki proszku do pieczenia przyprawy wg upodobania np. curry, chili, pieprz ziołowy, sól 1. Szparagi obieramy i wrzucamy na wrzącą osoloną wodą z dodatkiem masła. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min (powinny być miękkie), odcedzamy. 2. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki, wychodzi ok. 9-10 naleśników 3. Naleśnik, szynkę i szparagi zwijamy w rulonik, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem, zapiekamy w temperaturze 200 st. ok. 20 min. [U]Gotowe naleśniki polewamy sosem,[/U] np. ½ szklanki wywaru z gotowania ½ szklanki mleka ½ szklanki słodkiej śmietany 50 g masła sól, pieprz, sok z cytryny do smaku Składniki połączyć, mieszając zagęścić np. mąką lub płatkami owsianymi, zagotować. Życzę smacznego. [ATTACH=full]11958[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Szparagi zapiekane*
Top
Bottom