Szparagi (zielone) zapiekane

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Zapiekane szparagi

Sparagi_zielone_zapiekane.JPG

1 kg zielonych szparagów
sól
3 kromki chleba tostowego
100 g startego sera żółtego
75 g masła

1. Tylną część szparaga obciąć , a następnie obrać.
2. Szparagi gotować na parze przez 8 minut.
3. Chleb tostowy pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem.
4. Szparagi położyć do żaroodpornego naczynia, delikatnie posolić. Posypać chlebem z serem i oblać masłem uprzednio rozpuszczonym.
5. Piec przez 8 minut w temp 230 stopni.

Ps Przepis na trzy osoby. ( jedna porcja zawiera 317 kcal)
 

Załączniki

  • Sparagi_zielone_zapiekane.JPG
    Sparagi_zielone_zapiekane.JPG
    331 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy