- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Zapiekane szparagi
1 kg zielonych szparagów
sól
3 kromki chleba tostowego
100 g startego sera żółtego
75 g masła
1. Tylną część szparaga obciąć , a następnie obrać.
2. Szparagi gotować na parze przez 8 minut.
3. Chleb tostowy pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem.
4. Szparagi położyć do żaroodpornego naczynia, delikatnie posolić. Posypać chlebem z serem i oblać masłem uprzednio rozpuszczonym.
5. Piec przez 8 minut w temp 230 stopni.
Ps Przepis na trzy osoby. ( jedna porcja zawiera 317 kcal)

1 kg zielonych szparagów
sól
3 kromki chleba tostowego
100 g startego sera żółtego
75 g masła
1. Tylną część szparaga obciąć , a następnie obrać.
2. Szparagi gotować na parze przez 8 minut.
3. Chleb tostowy pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem.
4. Szparagi położyć do żaroodpornego naczynia, delikatnie posolić. Posypać chlebem z serem i oblać masłem uprzednio rozpuszczonym.
5. Piec przez 8 minut w temp 230 stopni.
Ps Przepis na trzy osoby. ( jedna porcja zawiera 317 kcal)