Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Szpecle z włoską kapustą i serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1611871" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Szpecle z włoską kapustą i serem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95210[/ATTACH]</p><p></p><p>400 g mąki typ 405</p><p>4 jajka</p><p>100 ml wody</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>3 cebule</p><p>350 g kapusty włoskiej</p><p>100 g boczku</p><p>1 łyżeczka kopru</p><p>100 żółtego sera ( Edamer )</p><p>szczypta gałki muszkatołowej </p><p></p><p>1. Z mąki, jajek. wody i przypraw robimy ciasto ( przez 5 - 10 minut mieszamy drewnianą łyżką ,aż powstaną pęcherzyki powietrza w cieście ) .Odstawiamy na 15 minut.</p><p>2. Cebulę kroimy w cieniutkie krążki. Z kapusty wykrawamy białe twarde części i kroimy w paski. Boczek kroimy w kostkę.</p><p>3. Ma wrzącą osoloną wodę, przy pomocy praski do ziemniaków, albo specjalnej do tego celu tacki, do wody wrzucamy szpecle. Gotujemy ok 3 minuty i odcedzamy na durszlak przelewając zimną wodą.</p><p>4. Na dużej patelni wytapiamy boczek, szklimy na nim cebulę a następnie dusimy pokrojoną kapustę (pod przykrywką) 10 min. Dodajemy szpacle i ser, mieszamy i wykładamy na talerz.</p><p></p><p>Ps. Zdaję sobie sprawę z mglistego opisania jak robić szpecle, ale od czego jest You Tube.</p><p>Ps2. Przepis jest na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 707 kcal</p><p>Ps3. Potrawa pochodzi z LandGenuss 01/2015</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1611871, member: 140"] [SIZE=14][B]Szpecle z włoską kapustą i serem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95210[/ATTACH] 400 g mąki typ 405 4 jajka 100 ml wody sól i pieprz 3 cebule 350 g kapusty włoskiej 100 g boczku 1 łyżeczka kopru 100 żółtego sera ( Edamer ) szczypta gałki muszkatołowej 1. Z mąki, jajek. wody i przypraw robimy ciasto ( przez 5 - 10 minut mieszamy drewnianą łyżką ,aż powstaną pęcherzyki powietrza w cieście ) .Odstawiamy na 15 minut. 2. Cebulę kroimy w cieniutkie krążki. Z kapusty wykrawamy białe twarde części i kroimy w paski. Boczek kroimy w kostkę. 3. Ma wrzącą osoloną wodę, przy pomocy praski do ziemniaków, albo specjalnej do tego celu tacki, do wody wrzucamy szpecle. Gotujemy ok 3 minuty i odcedzamy na durszlak przelewając zimną wodą. 4. Na dużej patelni wytapiamy boczek, szklimy na nim cebulę a następnie dusimy pokrojoną kapustę (pod przykrywką) 10 min. Dodajemy szpacle i ser, mieszamy i wykładamy na talerz. Ps. Zdaję sobie sprawę z mglistego opisania jak robić szpecle, ale od czego jest You Tube. Ps2. Przepis jest na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 707 kcal Ps3. Potrawa pochodzi z LandGenuss 01/2015 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Szpecle z włoską kapustą i serem
Top
Bottom