Szpinak z ciecierzycą

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
P1090995'.JPG


200 g pokrojonego z grubsza szpinaku
puszka ciecierzycy
łyżeczka kuminu
sól
kilka ząbków czosnku
mała cebulka
łyżka masła

W moździerzu rozetrzeć kumin, dodać czosnek, sól i jeszcze chwilę popracować.
Na patelni podsmażyć na maśle szpinak z pokrojoną w piórka cebulą. Dodać 3/4 ciecierzycy i papkę czosnkowo-kuminową. Podsmażać razem na małym ogniu. Resztę ciecierzycy rozgnieść w moździerzu, raz żeby ją rozciapać, a dwa, żeby wymieść resztę przypraw. Rozgnieciona ciecierzyca zagęści też lekko potrawę.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy