Szpinak z oliwą czosnkową

Ania D.

Member
Gru 9, 2005
363
0
0
Szpinak z oliwą czosnkową

szpinak
3-4 duże ząbki czosnku
sól
oliwa/olej

Szpinak umyć, oberwać ogonki, obgotować. Nieco wcześniej trzeba przygotować oliwę, wycisnąć do niej kilka dużych ząbków czosnku, zostawić, by smaki się połączyły i potem polać całe liście delikatnie oliwą.
Pyszne i bardzo ładnie wygląda na talerzu.
 

pola

Member
Sty 6, 2008
18
0
0
Ja szpinaku nie gotuje. Dodaje do tego dziki ryż i jest przepyszne
icon_smile.gif
a czosnku całego nie wyciskam część kroje na spore kawałki i wrzucam (ale to tylko dla smakoszy czosnku)
lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

gatita

Member
Sty 19, 2009
1,237
0
0
Ja tez szpinaku nie obgotowuję. Podsmażam na paletni z czosnkiem, jak już jest lekko miękki (bo taki najbardziej lubię - al dente) wyłaczam gaz i dodaję pokrojoną fete i pokrojone obrane ze skóry pomiodory !! Mniam !
A dla lubiących zaszaleć jeszcze dodatkowo uprażone orzeszki piniowe
mniam.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy