Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Szpinak
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1522658" data-attributes="member: 10341"><p>Nie sądziłam, że zazwyczaj podawane w postaci gotowanej lub duszonej jarzyny, są takie doskonałe i na surowo. W &quot;Smakach i aromatach&quot; sprzed kilku lat, znalazłam w takiej postaci szpinak. Z początku miałam opory, ale postanowiłam sprawdzić, jak to smakuje. No i polecam - wyśmienicie. Dla 4 osób będzie nam potrzebne:</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>- 10 - 15 dkg listków szpinakowych</p><p>- 2 młode kalarepki</p><p>- pęczek rzodkiewek</p><p>- 1 jajko ugotowane na twardo</p><p>- sok z cytryny</p><p>- kubek naturalnego jogurtu</p><p>- 1 łyżka majonezu, szczypiorek</p><p>- 1/2 łyżeczki tymianku</p><p>- sól, pieprz</p><p></p><p>Ze szpinaku odrywamy łodyżki. Kroimy go w paseczki. Kalarepkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a rzodkiewkę szatkujemy w cienkie plasterki. Lekko kropimy cytryną, a następnie wszystko polewamy sosem zrobionym z jogurtu i majonezu z dodatkiem soli i pieprzu. Po wierzchu posypujemy siekanym jajkiem Znakomicie smakuje z posiekaną czerwoną papryką, a jesienią ze śliwkami węgierkami. Szpinak to roślina krótkiego dnia. Lubi wiosnę i jesień. Więc zacznijmy teraz, a powtórzymy jesienią.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1522658, member: 10341"] Nie sądziłam, że zazwyczaj podawane w postaci gotowanej lub duszonej jarzyny, są takie doskonałe i na surowo. W "Smakach i aromatach" sprzed kilku lat, znalazłam w takiej postaci szpinak. Z początku miałam opory, ale postanowiłam sprawdzić, jak to smakuje. No i polecam - wyśmienicie. Dla 4 osób będzie nam potrzebne: [B]Składniki [/B]- 10 - 15 dkg listków szpinakowych - 2 młode kalarepki - pęczek rzodkiewek - 1 jajko ugotowane na twardo - sok z cytryny - kubek naturalnego jogurtu - 1 łyżka majonezu, szczypiorek - 1/2 łyżeczki tymianku - sól, pieprz Ze szpinaku odrywamy łodyżki. Kroimy go w paseczki. Kalarepkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a rzodkiewkę szatkujemy w cienkie plasterki. Lekko kropimy cytryną, a następnie wszystko polewamy sosem zrobionym z jogurtu i majonezu z dodatkiem soli i pieprzu. Po wierzchu posypujemy siekanym jajkiem Znakomicie smakuje z posiekaną czerwoną papryką, a jesienią ze śliwkami węgierkami. Szpinak to roślina krótkiego dnia. Lubi wiosnę i jesień. Więc zacznijmy teraz, a powtórzymy jesienią. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Szpinak
Top
Bottom