- Lut 15, 2008
- 404
- 0
- 0
1 białko
ok. pół kilo przesianego cukru pudru
pół łyzeczki octu spirytusowego
Jajko wsadzić na kilka sekund do wrzątku
oddzielic białko od żółtka
białko delikatnie rozmącić koncówką od miksera
wlać pół łyzeczki octu
dosypywć przesiany cukier puder mieszając koncówka od miksera
dosypać tyle cukru aby glazura była gęsta
Z papieru zrobić rożek z malutką dziurką
wlać glazure do rożka i ozdobić tort
Jeśli coś nam nie wyjdzie należy poczekać aż glazura zrobi się twarda i delikatnie zdjać wzorek za pomocą wykałaczki .
Glazure mozna dowolnie barwić najlepiej barwnikami w proszku lub w paście
ok. pół kilo przesianego cukru pudru
pół łyzeczki octu spirytusowego
Jajko wsadzić na kilka sekund do wrzątku
oddzielic białko od żółtka
białko delikatnie rozmącić koncówką od miksera
wlać pół łyzeczki octu
dosypywć przesiany cukier puder mieszając koncówka od miksera
dosypać tyle cukru aby glazura była gęsta

Z papieru zrobić rożek z malutką dziurką
wlać glazure do rożka i ozdobić tort



Jeśli coś nam nie wyjdzie należy poczekać aż glazura zrobi się twarda i delikatnie zdjać wzorek za pomocą wykałaczki .
Glazure mozna dowolnie barwić najlepiej barwnikami w proszku lub w paście