Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Szpryc Glazura do zdobienia tortów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 716195" data-attributes="member: 7658"><p><strong>1 białko</strong></p><p><strong>ok. pół kilo przesianego cukru pudru</strong></p><p><strong>pół łyzeczki octu spirytusowego</strong></p><p></p><p>Jajko wsadzić na kilka sekund do wrzątku</p><p></p><p>oddzielic białko od żółtka </p><p></p><p>białko delikatnie rozmącić koncówką od miksera</p><p></p><p>wlać pół łyzeczki octu </p><p></p><p>dosypywć przesiany cukier puder mieszając koncówka od miksera </p><p></p><p>dosypać tyle cukru aby glazura była gęsta </p><p></p><p>[ATTACH=full]27515[/ATTACH]</p><p></p><p>Z papieru zrobić rożek z malutką dziurką </p><p></p><p>wlać glazure do rożka i ozdobić tort </p><p></p><p>[ATTACH=full]27516[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]27517[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]27518[/ATTACH]</p><p></p><p>Jeśli coś nam nie wyjdzie należy poczekać aż glazura zrobi się twarda i delikatnie zdjać wzorek za pomocą wykałaczki .</p><p></p><p>Glazure mozna dowolnie barwić najlepiej barwnikami w proszku lub w paście</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 716195, member: 7658"] [B]1 białko ok. pół kilo przesianego cukru pudru pół łyzeczki octu spirytusowego[/B] Jajko wsadzić na kilka sekund do wrzątku oddzielic białko od żółtka białko delikatnie rozmącić koncówką od miksera wlać pół łyzeczki octu dosypywć przesiany cukier puder mieszając koncówka od miksera dosypać tyle cukru aby glazura była gęsta [ATTACH=full]27515[/ATTACH] Z papieru zrobić rożek z malutką dziurką wlać glazure do rożka i ozdobić tort [ATTACH=full]27516[/ATTACH] [ATTACH=full]27517[/ATTACH] [ATTACH=full]27518[/ATTACH] Jeśli coś nam nie wyjdzie należy poczekać aż glazura zrobi się twarda i delikatnie zdjać wzorek za pomocą wykałaczki . Glazure mozna dowolnie barwić najlepiej barwnikami w proszku lub w paście [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Szpryc Glazura do zdobienia tortów
Top
Bottom