Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 978481" data-attributes="member: 10042"><p>6 szklanek rosołu z jarzyn</p><p>0,5 kg wołowiny</p><p>0,5 kg ziemniaków</p><p>0,5 kg porów</p><p>0,5 kg marchwi</p><p>1 jajo</p><p>2 płaskie łyżki masła lub margaryny</p><p>2/3 szklanki mleka</p><p>20 dag śmietany kremówki</p><p>po 1 pęczku natki pietruszki, szczypiorku, melisy</p><p>0,5 łyżki tartego chrzanu</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p></p><p>Zagotować rosół z jarzyn. Mięso umyć, osuszyć, włożyć do zupy, gotować 2 godziny. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Pory oczyścić, umyć i pokroić na kawałki 4 cm. Marchewki obrać, pokroić, umyć. Ziemniaki dodać do mięsa ok. 20 minut przed końcem gotowania. Przygotowane jarzyny dodać 10 minut przed końcem gotowania. Doprawić solą i pieprzem. Ugotować jajko na twardo, pokroić w kostkę. Tłuszcz rozgrzać, przesmażyć na nim mąkę na złoty kolor. Mieszając dodać mleko, śmietanę i 1 szklankę wywaru z mięsa. Sos gotować 10 minut na małym ogniu. Zioła umyć, posiekać i dodać do sosu. Doprawić solą, pieprzem i chrzanem. Na półmisku rozłożyć jarzyny. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na jarzynach i polać sosem. Posypać posiekanym jajkiem.</p><p>[ATTACH=full]52692[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 978481, member: 10042"] 6 szklanek rosołu z jarzyn 0,5 kg wołowiny 0,5 kg ziemniaków 0,5 kg porów 0,5 kg marchwi 1 jajo 2 płaskie łyżki masła lub margaryny 2/3 szklanki mleka 20 dag śmietany kremówki po 1 pęczku natki pietruszki, szczypiorku, melisy 0,5 łyżki tartego chrzanu sól pieprz Zagotować rosół z jarzyn. Mięso umyć, osuszyć, włożyć do zupy, gotować 2 godziny. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Pory oczyścić, umyć i pokroić na kawałki 4 cm. Marchewki obrać, pokroić, umyć. Ziemniaki dodać do mięsa ok. 20 minut przed końcem gotowania. Przygotowane jarzyny dodać 10 minut przed końcem gotowania. Doprawić solą i pieprzem. Ugotować jajko na twardo, pokroić w kostkę. Tłuszcz rozgrzać, przesmażyć na nim mąkę na złoty kolor. Mieszając dodać mleko, śmietanę i 1 szklankę wywaru z mięsa. Sos gotować 10 minut na małym ogniu. Zioła umyć, posiekać i dodać do sosu. Doprawić solą, pieprzem i chrzanem. Na półmisku rozłożyć jarzyny. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na jarzynach i polać sosem. Posypać posiekanym jajkiem. [ATTACH=full]52692[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym*
Top
Bottom