Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sztuka mięsa w sosie jałowcowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 984738" data-attributes="member: 10042"><p>1 kg wołowego na pieczeń</p><p>75 dag brukselki</p><p>1 pęczek włoszczyzny</p><p>10 dag śmietany kremówki</p><p>1 szklanka czerwonego wina</p><p>1 szklanka rosołu</p><p>4 łyżki masła lub margaryny</p><p>2 łyżki oleju</p><p>2 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>4 jagody jałowca</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>natka pietruszki do dekoracji</p><p></p><p>Mięso umyć, natrzeć solą i pieprzem. Umyć włoszczyznę, drobno pokroić. Rozgrzać olej w brytfance, podsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać koncentrat pomidorowy. Włożyć włoszczyznę, podsmażyć. Podlać rosołem i winem, zagotować. Piec godzinę i 45 minut w piekarniku o temperaturze 200 st. C. Oczyścić i umyć brukselkę. Gotować 20 minut w osolonej wodzie. Wyjąć mięso z brytfanki, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Przecedzić wywar do garnka, gotować chwilę na dużym ogniu. Roztłuc w moździeżu jagody jałowca. Ubić śmietanę. Dodać do wywaru 2,5 łyżki tłuszczu, wymieszać. Wsypać pokruszone jagody, dodać śmietanę, ponownie rozmieszać. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić mięso w plastry. Ułożyć na półmisku z brukselką, udekorować natką. Podawać z gotowanymi ziemniakami. </p><p></p><p>[ATTACH=full]53291[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 984738, member: 10042"] 1 kg wołowego na pieczeń 75 dag brukselki 1 pęczek włoszczyzny 10 dag śmietany kremówki 1 szklanka czerwonego wina 1 szklanka rosołu 4 łyżki masła lub margaryny 2 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 jagody jałowca sól pieprz natka pietruszki do dekoracji Mięso umyć, natrzeć solą i pieprzem. Umyć włoszczyznę, drobno pokroić. Rozgrzać olej w brytfance, podsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać koncentrat pomidorowy. Włożyć włoszczyznę, podsmażyć. Podlać rosołem i winem, zagotować. Piec godzinę i 45 minut w piekarniku o temperaturze 200 st. C. Oczyścić i umyć brukselkę. Gotować 20 minut w osolonej wodzie. Wyjąć mięso z brytfanki, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Przecedzić wywar do garnka, gotować chwilę na dużym ogniu. Roztłuc w moździeżu jagody jałowca. Ubić śmietanę. Dodać do wywaru 2,5 łyżki tłuszczu, wymieszać. Wsypać pokruszone jagody, dodać śmietanę, ponownie rozmieszać. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić mięso w plastry. Ułożyć na półmisku z brukselką, udekorować natką. Podawać z gotowanymi ziemniakami. [ATTACH=full]53291[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sztuka mięsa w sosie jałowcowym*
Top
Bottom