Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szwarcwaldzki tort wiśniowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 432017" data-attributes="member: 1716"><p>Składniki:</p><p>1 biszkopt ciemny </p><p>750 ml śmietany kremówki </p><p>3 opakowania śmietan fix </p><p>wiśnie kandyzowane lub mrożone bez pestek</p><p>200 ml kirschschnapsu (można zastąpić polską wiśniówką)</p><p>wiórki czekoladowe </p><p></p><p>Biszkopt przekroić na trzy placki, śmietanę ubić ze śmietan fix i odstawić do lodówki. W tym czasie przygotować syrop do nasączania biszkoptu: pół szklanki soku wiśniowego zagotować z 0,25 szkl. wody i łyżką cukru. Po ostudzeniu wlać kirschschnaps (ew. wiśniówkę). Nasączyć syropem placek, wyłożyć czwartą część śmietany, a na śmietanę część wiśni, następny placek, potem syrop, śmietana, wiśnie, placek, syrop, cienka warstwa śmietany. Posypać wiórkami z czekolady, pozostałą śmietaną posmarować boki tortu i również posypać czekoladą. Na wierzchu można ozdobić tort bezikami ze śmietany i wiśniami. </p><p></p><p>(znalezione kiedyś w sieci)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 432017, member: 1716"] Składniki: 1 biszkopt ciemny 750 ml śmietany kremówki 3 opakowania śmietan fix wiśnie kandyzowane lub mrożone bez pestek 200 ml kirschschnapsu (można zastąpić polską wiśniówką) wiórki czekoladowe Biszkopt przekroić na trzy placki, śmietanę ubić ze śmietan fix i odstawić do lodówki. W tym czasie przygotować syrop do nasączania biszkoptu: pół szklanki soku wiśniowego zagotować z 0,25 szkl. wody i łyżką cukru. Po ostudzeniu wlać kirschschnaps (ew. wiśniówkę). Nasączyć syropem placek, wyłożyć czwartą część śmietany, a na śmietanę część wiśni, następny placek, potem syrop, śmietana, wiśnie, placek, syrop, cienka warstwa śmietany. Posypać wiórkami z czekolady, pozostałą śmietaną posmarować boki tortu i również posypać czekoladą. Na wierzchu można ozdobić tort bezikami ze śmietany i wiśniami. (znalezione kiedyś w sieci) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szwarcwaldzki tort wiśniowy
Top
Bottom