Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Szwedzki sos waniliowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marcelina" data-source="post: 50568" data-attributes="member: 48"><p>Szwedzki sos waniliowy według Scandinavian </p><p></p><p>Składniki: </p><p>3 dl śmietanki 9% </p><p>2 dl śmietanki 30% </p><p>1 laska wanilii (można użyc cukru waniliowego) </p><p>3 żółtka </p><p>2 lyzki stolowe cukru </p><p></p><p>Sposób przyrządzenia: </p><p>Podzielić laskę wanilii, wydrapać ziarenka i wymieszać ze śmietanką 9%, włożyć też pozostałą część wanilii. Zagotować, ostudzić, wyjąć laskę waniliową. (Wanilię naturalną można zastąpić cukrem waniliowym, zmniejszając jednak ilość pozostałego cukru). </p><p>Ubić żółtka z cukrem, połączyć ze śmietanką 9%. Ostrożnie podgrzewać, do dość dużego zgęstnienia. Ostudzić. </p><p>Ubić śmietankę 30% i ostrożnie wymieszać z sosem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marcelina, post: 50568, member: 48"] Szwedzki sos waniliowy według Scandinavian Składniki: 3 dl śmietanki 9% 2 dl śmietanki 30% 1 laska wanilii (można użyc cukru waniliowego) 3 żółtka 2 lyzki stolowe cukru Sposób przyrządzenia: Podzielić laskę wanilii, wydrapać ziarenka i wymieszać ze śmietanką 9%, włożyć też pozostałą część wanilii. Zagotować, ostudzić, wyjąć laskę waniliową. (Wanilię naturalną można zastąpić cukrem waniliowym, zmniejszając jednak ilość pozostałego cukru). Ubić żółtka z cukrem, połączyć ze śmietanką 9%. Ostrożnie podgrzewać, do dość dużego zgęstnienia. Ostudzić. Ubić śmietankę 30% i ostrożnie wymieszać z sosem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Szwedzki sos waniliowy
Top
Bottom