Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Szwedzkie kulki mięsne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 34587" data-attributes="member: 49"><p><strong>Szwedzkie kulki mięsne </strong> </p><p></p><p>1 bułka, </p><p>1 mała czerwona cebula, </p><p>45 dag mieszanego mięsa wołowo wieprzowego, </p><p>1 łyżeczka soli, </p><p>1 łyżeczka mielonego angielskiego ziela, </p><p>1 żóltko, </p><p>6 łyżek tłuszczu do smażenia. </p><p></p><p>Bułkę namoczyć w letniej wodzie. Cebulę obrać i utrzeć na tarce. W misce wyrobić z mielonego mięsa, tartej cebuli, dobrze odciśniętej bułki, soli, ziela angielskiego i żółtka gładkie ciasto. Z ciasta formować kulki o średnicy ok. 2 1/2 cm. Rozgrzać tłuszcz i na średnim ogniu smażyć kulki na brązowy kolor. Podawać z ziemniakami puree i kompotem z borówek</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 34587, member: 49"] [B]Szwedzkie kulki mięsne [/B] 1 bułka, 1 mała czerwona cebula, 45 dag mieszanego mięsa wołowo wieprzowego, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka mielonego angielskiego ziela, 1 żóltko, 6 łyżek tłuszczu do smażenia. Bułkę namoczyć w letniej wodzie. Cebulę obrać i utrzeć na tarce. W misce wyrobić z mielonego mięsa, tartej cebuli, dobrze odciśniętej bułki, soli, ziela angielskiego i żółtka gładkie ciasto. Z ciasta formować kulki o średnicy ok. 2 1/2 cm. Rozgrzać tłuszcz i na średnim ogniu smażyć kulki na brązowy kolor. Podawać z ziemniakami puree i kompotem z borówek [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Szwedzkie kulki mięsne
Top
Bottom