Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
SZWEDZKIE PIERNICZKI "PEPPARKAKOR"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="owieczka" data-source="post: 13351" data-attributes="member: 57"><p>SZWEDZKIE PIERNICZKI "PEPPARKAKOR" </p><p>przepis dostałam w Ikei </p><p>3 dl miodu </p><p>4 dl cukru </p><p>350 g masła </p><p>3 dl kremówki </p><p>1 1/2 łyżki imbiru </p><p>1 1/2 kg mąki </p><p>1 1/2 łyżki cynamonu </p><p>1 łyżka mielonych goździków </p><p>1 łyżka proszku do pieczenia </p><p>Wymieszać masło, miód, cukier i przyprawy. Ubić śmietankę i powoli dodawać do ciasta. </p><p>Rozpuścić proszek do pieczenia w niewielkiej ilości wody i dodać do ciasta. </p><p>Dodawać stopniowo mąkę, tak aby ciasto nabrało stałej konsystencji. </p><p>Ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki. </p><p>Następnego dnia rozwałkować, wyciąć dowolne kształty i wsadzić do gorącego piekarnika. </p><p>Piec przez 10-15 minut w 175 stopniach aż się zrumienią. </p><p>Gotowe pierniczki można udekorować lukrem. </p><p>Z podanych składników uzyskamy około 500 pierniczków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="owieczka, post: 13351, member: 57"] SZWEDZKIE PIERNICZKI "PEPPARKAKOR" przepis dostałam w Ikei 3 dl miodu 4 dl cukru 350 g masła 3 dl kremówki 1 1/2 łyżki imbiru 1 1/2 kg mąki 1 1/2 łyżki cynamonu 1 łyżka mielonych goździków 1 łyżka proszku do pieczenia Wymieszać masło, miód, cukier i przyprawy. Ubić śmietankę i powoli dodawać do ciasta. Rozpuścić proszek do pieczenia w niewielkiej ilości wody i dodać do ciasta. Dodawać stopniowo mąkę, tak aby ciasto nabrało stałej konsystencji. Ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki. Następnego dnia rozwałkować, wyciąć dowolne kształty i wsadzić do gorącego piekarnika. Piec przez 10-15 minut w 175 stopniach aż się zrumienią. Gotowe pierniczki można udekorować lukrem. Z podanych składników uzyskamy około 500 pierniczków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
SZWEDZKIE PIERNICZKI "PEPPARKAKOR"
Top
Bottom