Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Szybka lasagna z patelni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 1004151" data-attributes="member: 28"><p>Przepis znalazlam w gazecie z cyklu obiad w 30 minut od American Test Kitchen. </p><p></p><p>makaron lasagna</p><p>oliwa z oliwek</p><p>puszka pomidorow</p><p>1 mala cebula </p><p>4 zabki czosnku</p><p>1 cukinia</p><p>zolta dynia, w kostke ( nie uzylam jej duzo, tak do smaku)</p><p>1 szklanka sera ricotta</p><p>listki bazylii</p><p>sol, pieprz</p><p></p><p></p><p>Na patelke/szeroki rondelek wrzucamy drobno porkojona cebule- smazymy az bedzie zlocista, dodajemy rozgnieciony czosnek i calosc gotujemy przez kolejne 30 sekund. </p><p></p><p>Puszke pomidorow odsaczamy zachowujac sok . Do soku z pomidorow dodajemy wode tak abysmy uzyskaly okolo 2 szklanek plynow, solimy. Plyny wlewamy do patelki z cebula. </p><p></p><p>W miedzyczasie, nieugotowany makaraon kroimy na mniejsze czastki ok. 2 centymetrowe. Patelke wykladamy makaronem i gotujemy w soku pomidorowym przez 5 minut. Nastepnie na makaronie ukladamy pomidory z puszki ( ja zuzylam cala puszke), na to pokrojona cukinie i dynie i gotujemy wszystko pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszajac. Do lasagna dodajemy posiekana bazylie, pol szklanki sera ricotta - mieszamy na tyle aby ser polaczyl sie z sosem pomidorowym, przyprawiamy pieprzem. </p><p>Przed samym podaniem na wierzchu lasagna robimy kleksy z ricotty .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 1004151, member: 28"] Przepis znalazlam w gazecie z cyklu obiad w 30 minut od American Test Kitchen. makaron lasagna oliwa z oliwek puszka pomidorow 1 mala cebula 4 zabki czosnku 1 cukinia zolta dynia, w kostke ( nie uzylam jej duzo, tak do smaku) 1 szklanka sera ricotta listki bazylii sol, pieprz Na patelke/szeroki rondelek wrzucamy drobno porkojona cebule- smazymy az bedzie zlocista, dodajemy rozgnieciony czosnek i calosc gotujemy przez kolejne 30 sekund. Puszke pomidorow odsaczamy zachowujac sok . Do soku z pomidorow dodajemy wode tak abysmy uzyskaly okolo 2 szklanek plynow, solimy. Plyny wlewamy do patelki z cebula. W miedzyczasie, nieugotowany makaraon kroimy na mniejsze czastki ok. 2 centymetrowe. Patelke wykladamy makaronem i gotujemy w soku pomidorowym przez 5 minut. Nastepnie na makaronie ukladamy pomidory z puszki ( ja zuzylam cala puszke), na to pokrojona cukinie i dynie i gotujemy wszystko pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszajac. Do lasagna dodajemy posiekana bazylie, pol szklanki sera ricotta - mieszamy na tyle aby ser polaczyl sie z sosem pomidorowym, przyprawiamy pieprzem. Przed samym podaniem na wierzchu lasagna robimy kleksy z ricotty . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Szybka lasagna z patelni
Top
Bottom