Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Szybka zupa jarzynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 798550" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>100 g boczku</p><p>2 cebule</p><p>100 g selera</p><p>2 marchewki</p><p>500 g ziemniaków</p><p>560 g groszku z puszki</p><p>1 por</p><p>bulion mięsny</p><p>sól i pieprz</p><p>4 łyżki siekanej natki pietruszki</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>1. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć w garnku na chrupiąco. Dolać 3/4 l wody i zagotować pod przykryciem.</p><p>2. Do gotującego się wywaru dodać w następującej kolejności:</p><p>- cebulę pokrojoną w kosteczkę,</p><p>- cienkie paseczki selera,</p><p>- cienkie plasterki marchewki,</p><p>- ziemniaki pokrojone w kostkę, </p><p>- groszek z puszki razem z zalewą,</p><p>- por pokrojony w bardzo cienkie plasterki.</p><p>3. Zupę doprawić bulionem, solą i pieprzem. Gotować ok. 30 min. Na samym końcu dodać pietruszkę.</p><p>4. Cebulę można usmażyć na złoty kolor lub drobno pokrojoną, zieloną część pora udusić na maśle. Dla złagodzenia smaku można dodać śmietanę. </p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 798550, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 100 g boczku 2 cebule 100 g selera 2 marchewki 500 g ziemniaków 560 g groszku z puszki 1 por bulion mięsny sól i pieprz 4 łyżki siekanej natki pietruszki [B]Wykonanie:[/B] 1. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć w garnku na chrupiąco. Dolać 3/4 l wody i zagotować pod przykryciem. 2. Do gotującego się wywaru dodać w następującej kolejności: - cebulę pokrojoną w kosteczkę, - cienkie paseczki selera, - cienkie plasterki marchewki, - ziemniaki pokrojone w kostkę, - groszek z puszki razem z zalewą, - por pokrojony w bardzo cienkie plasterki. 3. Zupę doprawić bulionem, solą i pieprzem. Gotować ok. 30 min. Na samym końcu dodać pietruszkę. 4. Cebulę można usmażyć na złoty kolor lub drobno pokrojoną, zieloną część pora udusić na maśle. Dla złagodzenia smaku można dodać śmietanę. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Szybka zupa jarzynowa
Top
Bottom