Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Szybki makaron z patelni z chorizo lub salami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1459448" data-attributes="member: 2721"><p>Do przygotowania tego dania możemy użyć różnych rodzajów makaronu: fusilli, kokardki, rurki, tagliatelle czy nawet spaghetti. Ja wybrałam tym razem makaron typu Spätzle, ponieważ wyjątkowo dobrze łaczą się smakowo z wędlinami oraz dobrze znoszą podsmażanie. </p><p></p><p>[ATTACH=full]84781[/ATTACH]</p><p></p><p><em>dla 2 osób</em></p><p>250 g makaronu typu Spätzle</p><p>1 duża cebula</p><p>1 duży ząbek czosnku</p><p>ok. 20 cm kawałek kiełbasy chorizo (do zastąpienia paprykowym salami)</p><p>1 łyżeczka tymianku</p><p>sól, czarny świeżo zmielony pieprz i ostra papryka do smaku</p><p></p><p>olej</p><p>ser typu feta</p><p></p><p>1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu, al dente. Ponieważ będziemy go potem podsmażać, nie może być ugotowany do zupełniej miękkości.</p><p></p><p>2. Na dużej patelni podsmażamy na niewielkiej ilości oleju obraną, grubo posiekaną cebulę wraz z pokrojoną w półplasterki kiełbasą chorizo lub paprykowym salami, posiekanym ząbkiem czosnku, tymiankiem i ostrą papryką (ilość do smaku). Gdy cebula będzie szklista a kiełbasa podsmażona, dodajemy ugotowany makaron. Smażymy razem kilka chwil, mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.</p><p></p><p>3. Makaron podajemy posypany pokruszonym serem feta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1459448, member: 2721"] Do przygotowania tego dania możemy użyć różnych rodzajów makaronu: fusilli, kokardki, rurki, tagliatelle czy nawet spaghetti. Ja wybrałam tym razem makaron typu Spätzle, ponieważ wyjątkowo dobrze łaczą się smakowo z wędlinami oraz dobrze znoszą podsmażanie. [ATTACH=full]84781[/ATTACH] [I]dla 2 osób[/I] 250 g makaronu typu Spätzle 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku ok. 20 cm kawałek kiełbasy chorizo (do zastąpienia paprykowym salami) 1 łyżeczka tymianku sól, czarny świeżo zmielony pieprz i ostra papryka do smaku olej ser typu feta 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu, al dente. Ponieważ będziemy go potem podsmażać, nie może być ugotowany do zupełniej miękkości. 2. Na dużej patelni podsmażamy na niewielkiej ilości oleju obraną, grubo posiekaną cebulę wraz z pokrojoną w półplasterki kiełbasą chorizo lub paprykowym salami, posiekanym ząbkiem czosnku, tymiankiem i ostrą papryką (ilość do smaku). Gdy cebula będzie szklista a kiełbasa podsmażona, dodajemy ugotowany makaron. Smażymy razem kilka chwil, mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Makaron podajemy posypany pokruszonym serem feta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Szybki makaron z patelni z chorizo lub salami
Top
Bottom