Szybki pasztet pomidorowy z udek kurczaka

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,251
8
38
2,5 kg udek z kurczaka
200g smalcu
1,5 szkl rosołu
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
sól, jarzynka, czosnek granulowany, maggi

Z udek ugotować rosołek, odcedzić, ostudzić, oczyścić z kości. Do gorącego rosołu dodać sporo przypraw, smalec, po czym mieszać do rozpuszczenia, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
Wlać do mięsa i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do pojemników i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja przygotowałam od razem z większej ilości mięsa, przełożyłam do pojemników po 250g i zamroziłam.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy