Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Szybki pasztet
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 1053156" data-attributes="member: 1428"><p>1 kg łopatki-zmieliłam w sklepie</p><p>0,5 kg drobiowej wątróbki</p><p>3 cebule</p><p>3 jajka</p><p>garsteczka kaszy mannej, 1 bułka namoczona w mleku</p><p></p><p>Cebulkę posiekałam malakserem, usmażyłam, dorzuciłam wątróbki i razem z cebulką chwilę poddusiłam.</p><p>Mięsko malakserem z przyprawami/ ja -sól,pieprz,papryka ostra i gałka m./ chwilkę zmiksowałam bo jakieś za grubo zmielone jak dla mnie było.Przerzuciłam je do miksera, wątróbkę zmiksowałam i również dołożyłam do mięska jak i pozostałe składniki.Wiosło wymieszało, przełożyłam do keksówki wyłożonej papierem i na spodzie boczusiem.Górę prysnęłam olejem i do piekarnika na 190 st na 80 min.</p><p></p><p>Pomył stąd- <a href="http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6090" target="_blank">http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6090</a> </p><p></p><p>Polecam.Mało z nim roboty.Zawsze robiłam wersję bardziej pracochłonną z duszonym 5 składnikowym mięsem a to wersja codzienna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 1053156, member: 1428"] 1 kg łopatki-zmieliłam w sklepie 0,5 kg drobiowej wątróbki 3 cebule 3 jajka garsteczka kaszy mannej, 1 bułka namoczona w mleku Cebulkę posiekałam malakserem, usmażyłam, dorzuciłam wątróbki i razem z cebulką chwilę poddusiłam. Mięsko malakserem z przyprawami/ ja -sól,pieprz,papryka ostra i gałka m./ chwilkę zmiksowałam bo jakieś za grubo zmielone jak dla mnie było.Przerzuciłam je do miksera, wątróbkę zmiksowałam i również dołożyłam do mięska jak i pozostałe składniki.Wiosło wymieszało, przełożyłam do keksówki wyłożonej papierem i na spodzie boczusiem.Górę prysnęłam olejem i do piekarnika na 190 st na 80 min. Pomył stąd- [URL="http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6090"]http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6090[/URL] Polecam.Mało z nim roboty.Zawsze robiłam wersję bardziej pracochłonną z duszonym 5 składnikowym mięsem a to wersja codzienna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Szybki pasztet
Top
Bottom