Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szybki sernik na kruszonce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MiSiA25" data-source="post: 663601" data-attributes="member: 7159"><p>Kruszonka:</p><p>2 szk. Mąki</p><p>1 łyżka proszku do pieczenia</p><p>0,5 szk. Cukru</p><p>0,5 kostki margaryny, masła lub palmy</p><p>2 łyżki kakao</p><p>2 żółtka</p><p>Zapach rumowy</p><p></p><p>Zarobić kruszonkę – rozłożyć na blachę.</p><p></p><p>Masa Serowa:</p><p></p><p>1 kg sera (serków homogenizowanych)</p><p>1 szk. Cukru (może być puder)</p><p>0,5 kostki margaryny (rozpuścić i ostudzić)</p><p>3 żółtka</p><p>Budyń waniliowy (porcja na 1 l mleka, nie gotować budyniu!! dodawać sproszkowany)</p><p>Zapach migdałowy</p><p>Piana z 5 białek</p><p></p><p>Utrzeć żółtka, cukier i margarynę, dodać ser, budyń (w proszku) i zapach. Dobrze wymieszać. Na końcu dodać ubita pianę i delikatnie wymieszać. Można dodać bakalie. Wylać na kruszonkę. Piec ok. 60 min w temp. Ok. 200 * C.</p><p></p><p>wkrótce dodam fotki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MiSiA25, post: 663601, member: 7159"] Kruszonka: 2 szk. Mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 0,5 szk. Cukru 0,5 kostki margaryny, masła lub palmy 2 łyżki kakao 2 żółtka Zapach rumowy Zarobić kruszonkę – rozłożyć na blachę. Masa Serowa: 1 kg sera (serków homogenizowanych) 1 szk. Cukru (może być puder) 0,5 kostki margaryny (rozpuścić i ostudzić) 3 żółtka Budyń waniliowy (porcja na 1 l mleka, nie gotować budyniu!! dodawać sproszkowany) Zapach migdałowy Piana z 5 białek Utrzeć żółtka, cukier i margarynę, dodać ser, budyń (w proszku) i zapach. Dobrze wymieszać. Na końcu dodać ubita pianę i delikatnie wymieszać. Można dodać bakalie. Wylać na kruszonkę. Piec ok. 60 min w temp. Ok. 200 * C. wkrótce dodam fotki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szybki sernik na kruszonce
Top
Bottom