Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Szybkie pikle z ogórków.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Eweralda" data-source="post: 1753343" data-attributes="member: 58239"><p>Przepis z bloga "Kuchennymi drzwiami ".</p><p></p><p>1 kg świeżych ogórków</p><p>1 łyżka soli do przetworów</p><p>3 łyżki gruboziarnistej musztardy Dijon</p><p>1 łyżka octu ryżowego lub jabłkowego</p><p>2 łyżki oliwy EV</p><p>2 łyżki miodu</p><p>2 łyżki posiekanego kopru razem z kwiatostanami</p><p></p><p></p><p>Ogórki namocz w lodowatej wodzie i odstaw na dwie godziny. Przelej je razem z wodą na durszlak i odetnij końce z obu stron. Pokrój wzdłuż na cztery prosto do miski, dodaj sól, wymieszaj i odstaw na pół godziny.</p><p>W słoiku połącz na jednolitą emulsję musztardę, ocet, oliwę i miód. Wlej do ogórków, dodaj koper i dokładnie wymieszaj. Przykryj i podawaj po godzinie lub przełóż do słoja i wstaw do lodówki. Przechowuj przez dwa dni, potem stracą chrupkość.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eweralda, post: 1753343, member: 58239"] Przepis z bloga "Kuchennymi drzwiami ". 1 kg świeżych ogórków 1 łyżka soli do przetworów 3 łyżki gruboziarnistej musztardy Dijon 1 łyżka octu ryżowego lub jabłkowego 2 łyżki oliwy EV 2 łyżki miodu 2 łyżki posiekanego kopru razem z kwiatostanami Ogórki namocz w lodowatej wodzie i odstaw na dwie godziny. Przelej je razem z wodą na durszlak i odetnij końce z obu stron. Pokrój wzdłuż na cztery prosto do miski, dodaj sól, wymieszaj i odstaw na pół godziny. W słoiku połącz na jednolitą emulsję musztardę, ocet, oliwę i miód. Wlej do ogórków, dodaj koper i dokładnie wymieszaj. Przykryj i podawaj po godzinie lub przełóż do słoja i wstaw do lodówki. Przechowuj przez dwa dni, potem stracą chrupkość. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Szybkie pikle z ogórków.
Top
Bottom