Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Szynka wiosenna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Gusia" data-source="post: 92383" data-attributes="member: 104"><p>szynka mniej więcej 2-2,5 kg</p><p>2 łyzki musztardy (takeij o gładkiej konsystencji) lub sosu musztardowego</p><p>szklanka bulionu</p><p>2 łyżki miodu</p><p>sól</p><p></p><p><strong>Marynata</strong>:</p><p>szklanka oleju</p><p>szklanka wina czerwonego wytrawnego</p><p>2 łyzki marynaty ziołowej do mięs (takiej gotowej)</p><p></p><p>Mieszam składniki marynaty. Szyneczkę nacieram solą, zalewam marynatą i odstawiam w chłodne miejsce na 2 dni (lodówa). Potem wykładam je do naczynia żaroodpornego i piekę 2 godziny cały czas podlewając marynatą, a potem sosem. Po tym czasie smaruje szyneczkę z wierzchu glazurka z wymieszanego miodu i musztardy i piekę jeszcze pół godzinki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gusia, post: 92383, member: 104"] szynka mniej więcej 2-2,5 kg 2 łyzki musztardy (takeij o gładkiej konsystencji) lub sosu musztardowego szklanka bulionu 2 łyżki miodu sól [B]Marynata[/B]: szklanka oleju szklanka wina czerwonego wytrawnego 2 łyzki marynaty ziołowej do mięs (takiej gotowej) Mieszam składniki marynaty. Szyneczkę nacieram solą, zalewam marynatą i odstawiam w chłodne miejsce na 2 dni (lodówa). Potem wykładam je do naczynia żaroodpornego i piekę 2 godziny cały czas podlewając marynatą, a potem sosem. Po tym czasie smaruje szyneczkę z wierzchu glazurka z wymieszanego miodu i musztardy i piekę jeszcze pół godzinki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Szynka wiosenna
Top
Bottom