Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Szynka zapiekana II
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 426140" data-attributes="member: 1215"><p>Przygotowanie: 15 minut</p><p>Zapiekanie: 20 minut</p><p></p><p></p><p>Sucharki dietetyczne</p><p>6 plastrów szynki</p><p>150 g sera w plastrach (grojer, ementalski, gouda)</p><p>75 g tartego sera</p><p>3 łyżki tartej bułki</p><p></p><p>Sos:</p><p></p><p>2 łyżki mąki</p><p>3 łyżki masła</p><p>3 szklanki mleka</p><p>75 g tartego sera</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Przygotować sos podobnie jak beszamelowy, przyprawić sola i pieprzem, dodać tarty ser i gotować jeszcze 3-4 minuty.</p><p>W naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem ułożyć warstwami: namoczone w mleku sucharki (tak, aby pokryły dno), plasterki szynki, ser w plasterkach, szynkę, na woerzch położyć namaczane sucharki.</p><p>Polać przygotowanym sosem, posypać tartym serem wymieszanym z tartą bułką i wstawic do piekarnika na około 20 minut.</p><p></p><p>Przepis pochpodzi z książki Stanisława Włodka &quot;Zapiekanki, suflety,tarty&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 426140, member: 1215"] Przygotowanie: 15 minut Zapiekanie: 20 minut Sucharki dietetyczne 6 plastrów szynki 150 g sera w plastrach (grojer, ementalski, gouda) 75 g tartego sera 3 łyżki tartej bułki Sos: 2 łyżki mąki 3 łyżki masła 3 szklanki mleka 75 g tartego sera sól, pieprz Przygotować sos podobnie jak beszamelowy, przyprawić sola i pieprzem, dodać tarty ser i gotować jeszcze 3-4 minuty. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem ułożyć warstwami: namoczone w mleku sucharki (tak, aby pokryły dno), plasterki szynki, ser w plasterkach, szynkę, na woerzch położyć namaczane sucharki. Polać przygotowanym sosem, posypać tartym serem wymieszanym z tartą bułką i wstawic do piekarnika na około 20 minut. Przepis pochpodzi z książki Stanisława Włodka "Zapiekanki, suflety,tarty" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Szynka zapiekana II
Top
Bottom