Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Szynka zapiekana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 426132" data-attributes="member: 1215"><p>Przygotowanie: 10 minut</p><p>Gotowanie: 30 minut + zapiekanie 15 minut</p><p></p><p>6 plastrów szynki</p><p>1 seler</p><p>60 g masła</p><p>3 łyżeczki tartej bułki</p><p></p><p>Sos:</p><p></p><p>2 łyżki mąki</p><p>2 łyżki masła</p><p>4-5 łyżek śmietanki</p><p>2 szklanki mleka</p><p>150 g startego sera</p><p>sól, pieprz, gałka muszkatołowa</p><p></p><p>Obrany seler pokrajać tak jak ziemniaki na frytki, ugotować w osolonej wodzie, nie rozgotowywać. Następnie obsmażyć lekko na maśle.</p><p>W każdy płat szynki zawinąć jeden lub dwa kawałki selera i układać w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania.</p><p>Przygotować sos z mąki i masła, rozprowadzić mlekiem stale mieszając,żeby nie powstawały grudki.</p><p>Dodać śmietankę i połowę tartego sera, przyprawić solą, pieprzem i gałką.</p><p>Sosem zalać szynkę, posypać tartym serem i bułką tartą a na wierzchu położyć kilka kawałków masła. </p><p>Wstawić do piekarnika, zeby się zrumieniło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 426132, member: 1215"] Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 30 minut + zapiekanie 15 minut 6 plastrów szynki 1 seler 60 g masła 3 łyżeczki tartej bułki Sos: 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 4-5 łyżek śmietanki 2 szklanki mleka 150 g startego sera sól, pieprz, gałka muszkatołowa Obrany seler pokrajać tak jak ziemniaki na frytki, ugotować w osolonej wodzie, nie rozgotowywać. Następnie obsmażyć lekko na maśle. W każdy płat szynki zawinąć jeden lub dwa kawałki selera i układać w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Przygotować sos z mąki i masła, rozprowadzić mlekiem stale mieszając,żeby nie powstawały grudki. Dodać śmietankę i połowę tartego sera, przyprawić solą, pieprzem i gałką. Sosem zalać szynkę, posypać tartym serem i bułką tartą a na wierzchu położyć kilka kawałków masła. Wstawić do piekarnika, zeby się zrumieniło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Szynka zapiekana
Top
Bottom