Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Tabbouleh z fetą i burakami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1195333" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Tabbouleh z fetą i burakami</strong></span></p><p>[ATTACH=full]68121[/ATTACH]</p><p>500g buraków</p><p>200g Bulgur (w miarę możliwości średnio ziarnisty)</p><p>2 łyżeczki rosołu warzywnego (w proszku)</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>300 ml gotującej się wody</p><p>100 beluga </p><p>1 łyżeczka rosołu warzywnego (w prosuku)</p><p>4 łodygi z liscia selera</p><p>1 czerwona cebula</p><p>pietruszka</p><p>400g sera Feta</p><p></p><p>Dressing:</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>sok z jednej cytryny</p><p>100 ml oliwy z oliwek</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. Buraki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Zalewamy zimną wodą. Obieramy i kroimy w większą kostkę.</p><p>2. Bulgur mieszamy z dwiema łyżeczkami rosołu i jedną łyżeczka soli. Wszystko zalewamy gotującą się wodą. Odstawiamy na 15 minut (mieszając od czasz do czasu) aż kaszka napęcznieje.</p><p>3. Belugę wsypujemy do gotującej się wody z jedną łyżeczką rosołu w proszku i przez 20 minut na minimalnym ogniu gotujemy. Następnie przelewamy ją zimną wodą.</p><p>4. Młode łodygi selera kroimy w cienki krążki, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę.</p><p>5. Z podanych powyżej składników twożymy dressing, pamiętając by czasnek zmiazdzyć.</p><p>6. Wszystkie składniki, czyli: buraki pokrojone w kostkę, bulgur, belugę, seler i cebulę oraz dressing mieszamy.</p><p>7. Fetę kroimy w kostkę. Dodajemy ją do potrawy delikatnie mieszając. Na koniec wszystko obficie posypujemy pietruszką.</p><p></p><p>Ps. Jest to porcje na 4 bardzo głodnych Beduinów.</p><p>Ps 2. Przepis pochodzi z <a href="http://www.kuriositaetenladen.com/2011/03/rote-beete-tabouleh-mit-feta.html" target="_blank">http://www.kuriositaetenladen.com/2011/03/...h-mit-feta.html</a></p><p>Ps 3. Napewno do Tabbouleha będzie pasować Kibbi Akras z linka <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4891&hl=tabbouleh" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4...mp;hl=tabbouleh</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1195333, member: 140"] [SIZE=14][B]Tabbouleh z fetą i burakami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]68121[/ATTACH] 500g buraków 200g Bulgur (w miarę możliwości średnio ziarnisty) 2 łyżeczki rosołu warzywnego (w proszku) 1 łyżeczka soli 300 ml gotującej się wody 100 beluga 1 łyżeczka rosołu warzywnego (w prosuku) 4 łodygi z liscia selera 1 czerwona cebula pietruszka 400g sera Feta Dressing: 3 ząbki czosnku sok z jednej cytryny 100 ml oliwy z oliwek sól i pieprz 1. Buraki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Zalewamy zimną wodą. Obieramy i kroimy w większą kostkę. 2. Bulgur mieszamy z dwiema łyżeczkami rosołu i jedną łyżeczka soli. Wszystko zalewamy gotującą się wodą. Odstawiamy na 15 minut (mieszając od czasz do czasu) aż kaszka napęcznieje. 3. Belugę wsypujemy do gotującej się wody z jedną łyżeczką rosołu w proszku i przez 20 minut na minimalnym ogniu gotujemy. Następnie przelewamy ją zimną wodą. 4. Młode łodygi selera kroimy w cienki krążki, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. 5. Z podanych powyżej składników twożymy dressing, pamiętając by czasnek zmiazdzyć. 6. Wszystkie składniki, czyli: buraki pokrojone w kostkę, bulgur, belugę, seler i cebulę oraz dressing mieszamy. 7. Fetę kroimy w kostkę. Dodajemy ją do potrawy delikatnie mieszając. Na koniec wszystko obficie posypujemy pietruszką. Ps. Jest to porcje na 4 bardzo głodnych Beduinów. Ps 2. Przepis pochodzi z [URL="http://www.kuriositaetenladen.com/2011/03/rote-beete-tabouleh-mit-feta.html"]http://www.kuriositaetenladen.com/2011/03/...h-mit-feta.html[/URL] Ps 3. Napewno do Tabbouleha będzie pasować Kibbi Akras z linka [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4891&hl=tabbouleh"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4...mp;hl=tabbouleh[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Tabbouleh z fetą i burakami
Top
Bottom