Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Tabbouleh
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 834241" data-attributes="member: 692"><p>Pokochalam tabule od pierwszego spotkania. Jak to zwykle, tego dodalam, tamtego ujelam i moja wersja jest taka:</p><p></p><p>Składniki wciąż te same: porcja ( powiedzmy 200g) kaszy kuskus. Jeden świeży ogórek. Jeden zdrowy i dojrzały pomidor. Jedna duża lub dwie małe papryki ( ja optuję za białą, ale może być każda). Pęczek pietruszki i sporo, naprawdę sporo listków świeżej mięty ( mam na balkonie!) Jedna cytryna. Sól, pieprz, oliwa ( ja mieszam pół na pół oliwę z oliwek extra vergine i olej z pestek winogron lub nasz zwykły olej). Pół litra soku pomidorowego z kartonu. Kaszę wsypać do miski, zalać sokiem pomidorowym. Tak !!! Suchą kaszkę kus kus zalać zimnym sokiem. Wymieszać. Warzywa obrać i pokroić drobno raczej, zioła posiekać. Z cytryny wycisnąć sok. Wszystko wymieszać z kaszą, dodać oliwę ( tak pół szklanki przynajmniej), przyprawić i odstawić do lodówki na conajmniej dwie godziny.</p><p> Przyznam się: mój osobisty wkład w recepturę to zalewanie suchej kaszy zimnym sokiem. Żadnego rozparzania jej wrzątkiem, żadnego gotowania. Proste i wygodne.</p><p> qd</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 834241, member: 692"] Pokochalam tabule od pierwszego spotkania. Jak to zwykle, tego dodalam, tamtego ujelam i moja wersja jest taka: Składniki wciąż te same: porcja ( powiedzmy 200g) kaszy kuskus. Jeden świeży ogórek. Jeden zdrowy i dojrzały pomidor. Jedna duża lub dwie małe papryki ( ja optuję za białą, ale może być każda). Pęczek pietruszki i sporo, naprawdę sporo listków świeżej mięty ( mam na balkonie!) Jedna cytryna. Sól, pieprz, oliwa ( ja mieszam pół na pół oliwę z oliwek extra vergine i olej z pestek winogron lub nasz zwykły olej). Pół litra soku pomidorowego z kartonu. Kaszę wsypać do miski, zalać sokiem pomidorowym. Tak !!! Suchą kaszkę kus kus zalać zimnym sokiem. Wymieszać. Warzywa obrać i pokroić drobno raczej, zioła posiekać. Z cytryny wycisnąć sok. Wszystko wymieszać z kaszą, dodać oliwę ( tak pół szklanki przynajmniej), przyprawić i odstawić do lodówki na conajmniej dwie godziny. Przyznam się: mój osobisty wkład w recepturę to zalewanie suchej kaszy zimnym sokiem. Żadnego rozparzania jej wrzątkiem, żadnego gotowania. Proste i wygodne. qd [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Tabbouleh
Bottom