Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tacos z mielonym mięsem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 57139" data-attributes="member: 49"><p><strong>Tacos z mielonym mięsem</strong> </p><p> </p><p>6 tortillas (rodzaj placków kukurydzianych) przepis poniżej</p><p>kilka listków zielonej sałaty</p><p>1 -2 ząbki czosnku</p><p>2 cebule </p><p>1 awokado</p><p>kilka zielonych papryczek </p><p>3-4 pomidory</p><p>świeża kolendra lub natka</p><p>250 g mielonej wołowiny </p><p>ok. 100 ml rosołu z kostki</p><p>olej </p><p>sól, pieprz </p><p></p><p>Papryczki smażyć przewracając przez 2-3 min na suchej patelni, zdjąć z ognia, grubo posiekać. Awokado obrać, przepołowić, wyjąć pestkę, pokroić na cienkie plasterki. Jeden pomidor odłożyć do dekoracji, pozostałe sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Cebulę obrać, drobno posiekać. Przygotować sos: papryczki, pokrojone pomidory, czosnek i kolendrę lub natkę zmiksować. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać zmiksowane jarzyny, doprawić solą, podgrzewać przez chwilę. Mielone mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, często mieszając. Wlać rosół, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso nakładać w świeżo usmażone, złożone na pół tortillas, dekorować listkami sałaty, plasterkami awokado i pomidora. Gorący, ostro przyprawiony sos podawać osobno, polewać nim tacos.</p><p></p><p></p><p><strong>Tortillas </strong> </p><p></p><p>275 g mąki kurydzianej</p><p>szczypta soli</p><p>4 łyżki oliwy </p><p></p><p>Mąkę i sól wsypać do miski wyrabiać dodając 2-3 łyżki ciepłej wody, aż ciasto będzie lekkie i ciągliwe. Podzielić na piętnaście części., odstawić na 60 min. Każdą część układać między dwa arkusze wysmarowanego oliwą pergaminu, rozwałkować jak najcieniej, wycinać okrągłe placki - tortillas. Placki smażyć minutę na rozgrzanej suchej patelni. Odwracać gdy się zrumienią.</p><p>Używać do tacos.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 57139, member: 49"] [B]Tacos z mielonym mięsem[/B] 6 tortillas (rodzaj placków kukurydzianych) przepis poniżej kilka listków zielonej sałaty 1 -2 ząbki czosnku 2 cebule 1 awokado kilka zielonych papryczek 3-4 pomidory świeża kolendra lub natka 250 g mielonej wołowiny ok. 100 ml rosołu z kostki olej sól, pieprz Papryczki smażyć przewracając przez 2-3 min na suchej patelni, zdjąć z ognia, grubo posiekać. Awokado obrać, przepołowić, wyjąć pestkę, pokroić na cienkie plasterki. Jeden pomidor odłożyć do dekoracji, pozostałe sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Cebulę obrać, drobno posiekać. Przygotować sos: papryczki, pokrojone pomidory, czosnek i kolendrę lub natkę zmiksować. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać zmiksowane jarzyny, doprawić solą, podgrzewać przez chwilę. Mielone mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, często mieszając. Wlać rosół, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso nakładać w świeżo usmażone, złożone na pół tortillas, dekorować listkami sałaty, plasterkami awokado i pomidora. Gorący, ostro przyprawiony sos podawać osobno, polewać nim tacos. [B]Tortillas [/B] 275 g mąki kurydzianej szczypta soli 4 łyżki oliwy Mąkę i sól wsypać do miski wyrabiać dodając 2-3 łyżki ciepłej wody, aż ciasto będzie lekkie i ciągliwe. Podzielić na piętnaście części., odstawić na 60 min. Każdą część układać między dwa arkusze wysmarowanego oliwą pergaminu, rozwałkować jak najcieniej, wycinać okrągłe placki - tortillas. Placki smażyć minutę na rozgrzanej suchej patelni. Odwracać gdy się zrumienią. Używać do tacos. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tacos z mielonym mięsem*
Top
Bottom