Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tacos z wołowiną i czerwoną fasolą oraz salsą cruda
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1129403" data-attributes="member: 2755"><p>Bardzo smaczne tacos, przepis pochodzi z książki &quot;Podróże kulinarne. Kuchnia meksykańska&quot;. Przepis jest na 12-14 tacos.</p><p></p><p>12-14 kukurydzianych tacos</p><p></p><p>ok. 0.5 główki sałaty lodowej (takiej niewielkiej) - posiekanej drobno</p><p><strong></strong></p><p><strong>Farsz z wołowiny i czerwonej fasoli</strong></p><p></p><p>500 g mielonej wołowiny</p><p>2 puszki czerwonej fasoli</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 czubata łyżeczka chilli</p><p>1 czubata łyżeczka sproszkowanego kminku</p><p>2 pomidory</p><p>3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>1 1/4 szklanki wody</p><p></p><p>Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego mieloną wołowinę i zmiażdżone oraz posiekane ząbki czosnku. Pomidory kroimy w dużą kostkę. Fasolę odsączamy, opłukujemy i odstawiamy do odcieknięcia. Gdy mięso będzie już podsmażone dodajemy do niego chilli, kminek, pomidory, koncentrat i wodę, pod patelnią zmniejszamy ogień, przykrywamy ją i podduszamy aż całość zgęstnieje - od czasu do czasu mieszając.</p><p><strong></strong></p><p><strong>Salsa Cruda</strong></p><p></p><p>2 średnie pomidory</p><p>0.5 długiego ogórka</p><p>1 mała czerwona cebula</p><p>2 łyżeczki łagodnego sosu chilli</p><p></p><p>Ogórka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Pomidory pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i odstawiamy na kilka minut do lodówki.</p><p></p><p>Gdy farsz i salsa będą gotowe rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na kratce układamy kukurydziane tacos i wstawiamy je do piekarnika na minutę. Po tym czasie tacos wykładamy farszem mięsnym, na to układamy posiekaną sałatę lodową, a następnie salsę. Podajemy. </p><p></p><p>[ATTACH=full]63812[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1129403, member: 2755"] Bardzo smaczne tacos, przepis pochodzi z książki "Podróże kulinarne. Kuchnia meksykańska". Przepis jest na 12-14 tacos. 12-14 kukurydzianych tacos ok. 0.5 główki sałaty lodowej (takiej niewielkiej) - posiekanej drobno [B] Farsz z wołowiny i czerwonej fasoli[/B] 500 g mielonej wołowiny 2 puszki czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka chilli 1 czubata łyżeczka sproszkowanego kminku 2 pomidory 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 1/4 szklanki wody Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego mieloną wołowinę i zmiażdżone oraz posiekane ząbki czosnku. Pomidory kroimy w dużą kostkę. Fasolę odsączamy, opłukujemy i odstawiamy do odcieknięcia. Gdy mięso będzie już podsmażone dodajemy do niego chilli, kminek, pomidory, koncentrat i wodę, pod patelnią zmniejszamy ogień, przykrywamy ją i podduszamy aż całość zgęstnieje - od czasu do czasu mieszając. [B] Salsa Cruda[/B] 2 średnie pomidory 0.5 długiego ogórka 1 mała czerwona cebula 2 łyżeczki łagodnego sosu chilli Ogórka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Pomidory pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i odstawiamy na kilka minut do lodówki. Gdy farsz i salsa będą gotowe rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na kratce układamy kukurydziane tacos i wstawiamy je do piekarnika na minutę. Po tym czasie tacos wykładamy farszem mięsnym, na to układamy posiekaną sałatę lodową, a następnie salsę. Podajemy. [ATTACH=full]63812[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tacos z wołowiną i czerwoną fasolą oraz salsą cruda
Top
Bottom