Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Tagine z kaczych udek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1076738" data-attributes="member: 5590"><p>Bardzo smaczne, proste tagine, z ksiazki Ghilie Basan - Tagine i Couscous</p><p></p><p>4 kacze udka</p><p>oliwa</p><p></p><p>kawalek imbiru dlugosci palca, starty</p><p>3-4 zabki czosnku, starte</p><p>sol i pieprz</p><p>2 kawalki kory cynamonowej, przelamane na pol</p><p>2-3 lyzki miodu spadziowego</p><p></p><p>garsc wypestkowanych daktyli</p><p>garsc podprazonych migdalow</p><p>2 lyzki esencji z kwiatu pomaranczy</p><p></p><p>1. Udka natrzec polowa pasty z imbiru i czosnku, sola i pieprzem. Przesmazyc az skorka sie zrumieni</p><p>2. Przelozyc udka do tagine lub zeliwnego naczynia, przelac tluszcz z patelni, przesmarowac udka reszta pasty, wrzucic kore cynamonowa i polac miodem. Dodac wode tak by przykrywala udka do 1/3 wysokosci.</p><p>3. Gotowac na bardzo malym ogniu az mieso zacznie robic sie miekkie. Dodac daktyle i gotowac jeszcze 15-20 min.</p><p>4. 5 minut przed koncem dodac esencje z kwiatu pomaranczy i migdaly</p><p></p><p>Podawac z kuskusem</p><p></p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1076738, member: 5590"] Bardzo smaczne, proste tagine, z ksiazki Ghilie Basan - Tagine i Couscous 4 kacze udka oliwa kawalek imbiru dlugosci palca, starty 3-4 zabki czosnku, starte sol i pieprz 2 kawalki kory cynamonowej, przelamane na pol 2-3 lyzki miodu spadziowego garsc wypestkowanych daktyli garsc podprazonych migdalow 2 lyzki esencji z kwiatu pomaranczy 1. Udka natrzec polowa pasty z imbiru i czosnku, sola i pieprzem. Przesmazyc az skorka sie zrumieni 2. Przelozyc udka do tagine lub zeliwnego naczynia, przelac tluszcz z patelni, przesmarowac udka reszta pasty, wrzucic kore cynamonowa i polac miodem. Dodac wode tak by przykrywala udka do 1/3 wysokosci. 3. Gotowac na bardzo malym ogniu az mieso zacznie robic sie miekkie. Dodac daktyle i gotowac jeszcze 15-20 min. 4. 5 minut przed koncem dodac esencje z kwiatu pomaranczy i migdaly Podawac z kuskusem Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Tagine z kaczych udek
Top
Bottom