Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliatelle alla livornese
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 27891" data-attributes="member: 52"><p><strong>Tagliatelle alla livornese</strong></p><p>400 g makaronu / tagliatelle jajeczne, ale moze byc inny /</p><p>700 g pulpy pomidorowej pokrojonej w kostke </p><p>300 g filetow z morszczuka drobno pokrojonych </p><p>2 zabki siekanego czosnku</p><p>1 mala siekana cebula</p><p>60 g siekanego selera lodygowego </p><p>pol szklanki wina bialego wytrawnego</p><p>4 lyzki oliwy z oliwek extravegine</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>cukier</p><p>kilka listkow bazylii</p><p>ostra papryczka typu peperoncino</p><p>1 lyzka siekanej natki pietruszki</p><p>- rozgrzac oliwe, dodac siekany czosnek i cebule, leciutko podsmazyc</p><p>- dodac drobno pokrojona rybe, podsmazyc, skropic winem i odparowac</p><p>- dodac pomidorowa pulpe, troche soli i pieprzu, porwane listki bazylii, przykryc pokrywka i dusic przez okolo 20 minut</p><p>- dodac do smaku peperoncino</p><p>- do sosu dodac ugotowane tagliatelle, dokladnie wymieszac i posypac siekana natka pietruszki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 27891, member: 52"] [B]Tagliatelle alla livornese[/B] 400 g makaronu / tagliatelle jajeczne, ale moze byc inny / 700 g pulpy pomidorowej pokrojonej w kostke 300 g filetow z morszczuka drobno pokrojonych 2 zabki siekanego czosnku 1 mala siekana cebula 60 g siekanego selera lodygowego pol szklanki wina bialego wytrawnego 4 lyzki oliwy z oliwek extravegine sol pieprz cukier kilka listkow bazylii ostra papryczka typu peperoncino 1 lyzka siekanej natki pietruszki - rozgrzac oliwe, dodac siekany czosnek i cebule, leciutko podsmazyc - dodac drobno pokrojona rybe, podsmazyc, skropic winem i odparowac - dodac pomidorowa pulpe, troche soli i pieprzu, porwane listki bazylii, przykryc pokrywka i dusic przez okolo 20 minut - dodac do smaku peperoncino - do sosu dodac ugotowane tagliatelle, dokladnie wymieszac i posypac siekana natka pietruszki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliatelle alla livornese
Top
Bottom