- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Tagliatelle z brukselką, boczkiem i jak kto woli z orzechami włoskimi
100 cienko pokrojonego bekonu
750 g brukselki
1 większa cebula
1 łyżka cukru
sól
1 łyżeczka pieprzu
200g creme fraiche
500 g suchego makaronu tagliatelle
1.Brukselkę przepoławiamy i w osolonej wodzie gotujemy do prawie miękkiej.
2.Bekon na patelni (dużej patelni) z małą ilością tłuszczu podsmażamy z obydwu stron, nastąpnie odsączamy go na papierze kuchennym.
3.Makaron gotujemy wg przepisu, koniecznie al dente.
4.Cebulę kroimy w półkrążki i smażymy ją na tłuszczu pozostałym po bekonie (1 minutę) dodajemy brukselkę, cukier, pieprz i kilka łyżek wody z gotującego się makaronu. podsmażamy jakieć 5 minut.
5.Dodajemy ugotowany makaron,creme fraiche,bekon i jeśli kto chce 100 g orzechów włoskich. Solimy do smaku i gotujemy mieszając przez następne 5 minut.
Przepis pochodzi ze strony http://kochtopf.twoday.net/stories/selbstg...nd-baumnuessen/

100 cienko pokrojonego bekonu
750 g brukselki
1 większa cebula
1 łyżka cukru
sól
1 łyżeczka pieprzu
200g creme fraiche
500 g suchego makaronu tagliatelle
1.Brukselkę przepoławiamy i w osolonej wodzie gotujemy do prawie miękkiej.
2.Bekon na patelni (dużej patelni) z małą ilością tłuszczu podsmażamy z obydwu stron, nastąpnie odsączamy go na papierze kuchennym.
3.Makaron gotujemy wg przepisu, koniecznie al dente.
4.Cebulę kroimy w półkrążki i smażymy ją na tłuszczu pozostałym po bekonie (1 minutę) dodajemy brukselkę, cukier, pieprz i kilka łyżek wody z gotującego się makaronu. podsmażamy jakieć 5 minut.
5.Dodajemy ugotowany makaron,creme fraiche,bekon i jeśli kto chce 100 g orzechów włoskich. Solimy do smaku i gotujemy mieszając przez następne 5 minut.
Przepis pochodzi ze strony http://kochtopf.twoday.net/stories/selbstg...nd-baumnuessen/
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: