Tagliatelle z brukselką i boczkiem

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Tagliatelle z brukselką, boczkiem i jak kto woli z orzechami włoskimi
P1110633.JPG
100 cienko pokrojonego bekonu
750 g brukselki
1 większa cebula
1 łyżka cukru
sól
1 łyżeczka pieprzu
200g creme fraiche
500 g suchego makaronu tagliatelle

1.Brukselkę przepoławiamy i w osolonej wodzie gotujemy do prawie miękkiej.
2.Bekon na patelni (dużej patelni) z małą ilością tłuszczu podsmażamy z obydwu stron, nastąpnie odsączamy go na papierze kuchennym.
3.Makaron gotujemy wg przepisu, koniecznie al dente.
4.Cebulę kroimy w półkrążki i smażymy ją na tłuszczu pozostałym po bekonie (1 minutę) dodajemy brukselkę, cukier, pieprz i kilka łyżek wody z gotującego się makaronu. podsmażamy jakieć 5 minut.
5.Dodajemy ugotowany makaron,creme fraiche,bekon i jeśli kto chce 100 g orzechów włoskich. Solimy do smaku i gotujemy mieszając przez następne 5 minut.

Przepis pochodzi ze strony http://kochtopf.twoday.net/stories/selbstg...nd-baumnuessen/
 

Załączniki

  • P1110633.JPG
    P1110633.JPG
    386.3 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
Bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu. Dziękuję za przepis i polecam.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy