Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliatelle z brukselką i boczkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1188908" data-attributes="member: 140"><p><strong><span style="font-size: 26px">Tagliatelle z brukselką, boczkiem</span></strong> i jak kto woli z orzechami włoskimi</p><p>[ATTACH=full]67754[/ATTACH]</p><p>100 cienko pokrojonego bekonu</p><p>750 g brukselki</p><p>1 większa cebula</p><p>1 łyżka cukru</p><p>sól</p><p>1 łyżeczka pieprzu</p><p>200g creme fraiche</p><p>500 g suchego makaronu tagliatelle</p><p></p><p>1.Brukselkę przepoławiamy i w osolonej wodzie gotujemy do prawie miękkiej.</p><p>2.Bekon na patelni (dużej patelni) z małą ilością tłuszczu podsmażamy z obydwu stron, nastąpnie odsączamy go na papierze kuchennym.</p><p>3.Makaron gotujemy wg przepisu, koniecznie al dente.</p><p>4.Cebulę kroimy w półkrążki i smażymy ją na tłuszczu pozostałym po bekonie (1 minutę) dodajemy brukselkę, cukier, pieprz i kilka łyżek wody z gotującego się makaronu. podsmażamy jakieć 5 minut.</p><p>5.Dodajemy ugotowany makaron,creme fraiche,bekon i jeśli kto chce 100 g orzechów włoskich. Solimy do smaku i gotujemy mieszając przez następne 5 minut.</p><p></p><p>Przepis pochodzi ze strony <a href="http://kochtopf.twoday.net/stories/selbstgemachte-tagliatelle-mit-rosenkohl-speck-und-baumnuessen/" target="_blank">http://kochtopf.twoday.net/stories/selbstg...nd-baumnuessen/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1188908, member: 140"] [B][SIZE=14]Tagliatelle z brukselką, boczkiem[/SIZE][/B] i jak kto woli z orzechami włoskimi [ATTACH=full]67754[/ATTACH] 100 cienko pokrojonego bekonu 750 g brukselki 1 większa cebula 1 łyżka cukru sól 1 łyżeczka pieprzu 200g creme fraiche 500 g suchego makaronu tagliatelle 1.Brukselkę przepoławiamy i w osolonej wodzie gotujemy do prawie miękkiej. 2.Bekon na patelni (dużej patelni) z małą ilością tłuszczu podsmażamy z obydwu stron, nastąpnie odsączamy go na papierze kuchennym. 3.Makaron gotujemy wg przepisu, koniecznie al dente. 4.Cebulę kroimy w półkrążki i smażymy ją na tłuszczu pozostałym po bekonie (1 minutę) dodajemy brukselkę, cukier, pieprz i kilka łyżek wody z gotującego się makaronu. podsmażamy jakieć 5 minut. 5.Dodajemy ugotowany makaron,creme fraiche,bekon i jeśli kto chce 100 g orzechów włoskich. Solimy do smaku i gotujemy mieszając przez następne 5 minut. Przepis pochodzi ze strony [URL="http://kochtopf.twoday.net/stories/selbstgemachte-tagliatelle-mit-rosenkohl-speck-und-baumnuessen/"]http://kochtopf.twoday.net/stories/selbstg...nd-baumnuessen/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliatelle z brukselką i boczkiem
Top
Bottom