Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tagliatelle z kurkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1541548" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis na to smaczne danie znalazłam w czasopiśmie &#8222;Bistro&#8221; sprzed trzech lat. Pierwsze zachwyciły się nim moje przyjaciółki. Rozdałam przepis, a ja spokojnie mogę myśleć nad nowościami. Ale wróćmy do naszego nietypowego makaronu. Dla 4 osób potrzebujemy:</p><p></p><p> <strong>70 dkg kurek + 2 ząbki czosnku + dymkę + &#189; szklanki białego</strong></p><p><strong>wytrawnego wina + pęczek natki pietruszki (jak większy, to biorę pół) +sól i biały pieprz do smaku + gałka muszkatołowa, też odrobina do smaku + 250 ml kremówki + 40 dkg makaronu wstążki + starty parmezan + masło 2 - 4 łyżki</strong></p><p><strong></strong></p><p>Kurki starannie czyścimy. Czosnek i cebulę obieramy, siekamy i rumienimy na maśle. Dorzucamy grzyby, smażymy, podlewając od czasu do czasu winem. Dodajemy siekaną natkę (część odkładamy), sól, pieprz, gałkę muszkatołową.. Zdejmujemy z ognia i łączymy ze śmietaną. Mieszamy z ugotowanym al dente makaronem. Podajemy na stol ze startym parmezanem i natką.</p><p></p><p>PS. Przepraszam za literówki, ale dość długo wlączony mój laptop zaczyna żyć własnym życiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1541548, member: 10341"] Przepis na to smaczne danie znalazłam w czasopiśmie „Bistro” sprzed trzech lat. Pierwsze zachwyciły się nim moje przyjaciółki. Rozdałam przepis, a ja spokojnie mogę myśleć nad nowościami. Ale wróćmy do naszego nietypowego makaronu. Dla 4 osób potrzebujemy: [B]70 dkg kurek + 2 ząbki czosnku + dymkę + ½ szklanki białego wytrawnego wina + pęczek natki pietruszki (jak większy, to biorę pół) +sól i biały pieprz do smaku + gałka muszkatołowa, też odrobina do smaku + 250 ml kremówki + 40 dkg makaronu wstążki + starty parmezan + masło 2 - 4 łyżki [/B] Kurki starannie czyścimy. Czosnek i cebulę obieramy, siekamy i rumienimy na maśle. Dorzucamy grzyby, smażymy, podlewając od czasu do czasu winem. Dodajemy siekaną natkę (część odkładamy), sól, pieprz, gałkę muszkatołową.. Zdejmujemy z ognia i łączymy ze śmietaną. Mieszamy z ugotowanym al dente makaronem. Podajemy na stol ze startym parmezanem i natką. PS. Przepraszam za literówki, ale dość długo wlączony mój laptop zaczyna żyć własnym życiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tagliatelle z kurkami
Bottom