Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliatelle z serem plesniowym i wędzonką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 83506" data-attributes="member: 160"><p>smietana (do zup i sosów najlepsza, ale moze byc i gęsta Danone) + ser plesniowy typy Gorgonzola (rokpol ze sklepiku pod domem też sie nada ) + wędzonka (bekon, ogonówka, polędwica łososiowa, ew. szynka.. cokolwiek co sie da obsmażyc. Wędlinę pokroic w kostkę lub paseczki, obsmażyc (na krucho ). </p><p>Makaron gotowac "al dente" </p><p>Smietanę (1 lub 2 opakowania - zalezy od ilosci głodych osób ) wlac na patelnię (na łyzke oliwy), podgrzac, ser plesniowy (20 -25 g) pokruszyć , dodać do śmietany. Rozpuscić , ciągle mieszając. Doprawic pieprzem (nie solic!!). Jeśli sos wydae sie za gęsty mozna rozcieńczć mlekiem lub alkoholem typu whisky lub białym winem.. lub dodac wode z gotującego sie makaronu. </p><p>Makaron wrzucic na patelnię z sosem serowym i wymieszac. Posypać wedliną</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 83506, member: 160"] smietana (do zup i sosów najlepsza, ale moze byc i gęsta Danone) + ser plesniowy typy Gorgonzola (rokpol ze sklepiku pod domem też sie nada ) + wędzonka (bekon, ogonówka, polędwica łososiowa, ew. szynka.. cokolwiek co sie da obsmażyc. Wędlinę pokroic w kostkę lub paseczki, obsmażyc (na krucho ). Makaron gotowac "al dente" Smietanę (1 lub 2 opakowania - zalezy od ilosci głodych osób ) wlac na patelnię (na łyzke oliwy), podgrzac, ser plesniowy (20 -25 g) pokruszyć , dodać do śmietany. Rozpuscić , ciągle mieszając. Doprawic pieprzem (nie solic!!). Jeśli sos wydae sie za gęsty mozna rozcieńczć mlekiem lub alkoholem typu whisky lub białym winem.. lub dodac wode z gotującego sie makaronu. Makaron wrzucic na patelnię z sosem serowym i wymieszac. Posypać wedliną [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliatelle z serem plesniowym i wędzonką
Top
Bottom