Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliatelle z sosem brokułowo - migdałowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aga-a" data-source="post: 769995" data-attributes="member: 709"><p>Bardzo szybkie i proste danko, które stworzyłam przez złośliwość rzeczy martwych, a raczej zywych (cytryna wyschła, bo miał byc sos brokułowo-cytrynowy), ale nie żałuję, bo naprawdę pyszne. Polecam</p><p></p><p>Tagliatelle z sosem brokułowo - migdałowym</p><ul> <li data-xf-list-type="ul">brokuły ok. 200g</li> <li data-xf-list-type="ul">makaron 70g</li> <li data-xf-list-type="ul">śmietanka 12% ok. 30ml</li> <li data-xf-list-type="ul">migdały 10g</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, pieprz, czosnek granulowany</li> </ul><p>Makaron ugotować al dente. Brokuły podzielić na malutkie różyczki i ugotować na pół twardo. Migdały ublanszować i obrać ze skórki, po czym pokroić na drobniejsze cząstki. Te drobniejsze cząstki uprażyć na patelni, połączyć ze śmietanką i przyprawami. Makaron odcedzic, przelać zimną wodą. Następnie powstały sosik wymieszać z makaronem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aga-a, post: 769995, member: 709"] Bardzo szybkie i proste danko, które stworzyłam przez złośliwość rzeczy martwych, a raczej zywych (cytryna wyschła, bo miał byc sos brokułowo-cytrynowy), ale nie żałuję, bo naprawdę pyszne. Polecam Tagliatelle z sosem brokułowo - migdałowym [LIST][*]brokuły ok. 200g [*]makaron 70g [*]śmietanka 12% ok. 30ml [*]migdały 10g [*]sól, pieprz, czosnek granulowany [/LIST] Makaron ugotować al dente. Brokuły podzielić na malutkie różyczki i ugotować na pół twardo. Migdały ublanszować i obrać ze skórki, po czym pokroić na drobniejsze cząstki. Te drobniejsze cząstki uprażyć na patelni, połączyć ze śmietanką i przyprawami. Makaron odcedzic, przelać zimną wodą. Następnie powstały sosik wymieszać z makaronem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliatelle z sosem brokułowo - migdałowym
Top
Bottom