Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
tagliatelle z szałwią i mascarpone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 1264" data-attributes="member: 206"><p>Co tu tak pusto w tym dziale? Normalnie wstyd! </p><p></p><p>Tagliatelle z szałwią i mascarpone</p><p></p><p>400 g tagliatelle</p><p>2 czerwone cebule</p><p>2 łyżki masła</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>garść świeżej szałwii</p><p>100 g mascarpone</p><p>kieliszek białego wytrawnego wina</p><p>100 g tartego Parmigiano Reggiano</p><p>pieprz, sól</p><p>4 łyżki posiekanych orzechów włoskich</p><p></p><p>Ugotować w osolonej wodzie tagliatelle.</p><p>W międzyczasie pokroić cebule w kostke i podsmażyć na patelni na maśle i oliwie. Dodać wyciśnięty czosnek.</p><p>Listki szałwi umyć, osuszyć, pokroić lub zostawić w całości. Podsmażyć z cebulą i czosnkiem i po chwili większość szałwii wyjąć.</p><p>Dołożyć na patelnie mascarpone, wino, dobrze wymieszać, dodać parmigiano, który ma się stopić. Doprawić solą i pieprzem.</p><p>Odcedzone tagliatelle włożyć na sos na patelni, wymieszać przez 2 sekundy na ogniu, posypać orzechami i kilkoma listkami szałwii.</p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 1264, member: 206"] Co tu tak pusto w tym dziale? Normalnie wstyd! Tagliatelle z szałwią i mascarpone 400 g tagliatelle 2 czerwone cebule 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku garść świeżej szałwii 100 g mascarpone kieliszek białego wytrawnego wina 100 g tartego Parmigiano Reggiano pieprz, sól 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich Ugotować w osolonej wodzie tagliatelle. W międzyczasie pokroić cebule w kostke i podsmażyć na patelni na maśle i oliwie. Dodać wyciśnięty czosnek. Listki szałwi umyć, osuszyć, pokroić lub zostawić w całości. Podsmażyć z cebulą i czosnkiem i po chwili większość szałwii wyjąć. Dołożyć na patelnie mascarpone, wino, dobrze wymieszać, dodać parmigiano, który ma się stopić. Doprawić solą i pieprzem. Odcedzone tagliatelle włożyć na sos na patelni, wymieszać przez 2 sekundy na ogniu, posypać orzechami i kilkoma listkami szałwii. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
tagliatelle z szałwią i mascarpone
Top
Bottom