Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliolini al salmone (wstążeczki z łososiem)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 39037" data-attributes="member: 206"><p>Tagliolini al salmone</p><p></p><p>Tagliolini to to samo co tagliatelle, czyli makaron jajeczny, ale wąziutki, takie cienkie wstążeczki na 3 mm.</p><p></p><p>Proporcje na 2 osoby:</p><p></p><p>200 g tagliolini (we Włoszech są albo paczkowane, albo świeże, a najlepiej świeże domowej roboty)</p><p>150 ml śmietanki</p><p>łyżka koncentratu pomodorowego z tubki</p><p>150 g świeżego łososia (ale może być też wędzony)</p><p>sól, pieprz</p><p>siekany szczypiorek do posypania</p><p></p><p>Ugotować tagliolini. Jak świeże, to dosłownie 2-3 minuty się gotują.</p><p>Zagotować śmietankę z koncentratem, włożyć do niej kawałeczki łososia, jeszcze chwilkę podgrzać, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z tagliolini, posypać na talerzach szczypiorkiem.</p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 39037, member: 206"] Tagliolini al salmone Tagliolini to to samo co tagliatelle, czyli makaron jajeczny, ale wąziutki, takie cienkie wstążeczki na 3 mm. Proporcje na 2 osoby: 200 g tagliolini (we Włoszech są albo paczkowane, albo świeże, a najlepiej świeże domowej roboty) 150 ml śmietanki łyżka koncentratu pomodorowego z tubki 150 g świeżego łososia (ale może być też wędzony) sól, pieprz siekany szczypiorek do posypania Ugotować tagliolini. Jak świeże, to dosłownie 2-3 minuty się gotują. Zagotować śmietankę z koncentratem, włożyć do niej kawałeczki łososia, jeszcze chwilkę podgrzać, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z tagliolini, posypać na talerzach szczypiorkiem. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tagliolini al salmone (wstążeczki z łososiem)
Top
Bottom