Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tajemnicze rolki Ani -czyli bezowa rolada
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alice" data-source="post: 569761" data-attributes="member: 17"><p>No właśnie Margot. Myslałam że ten przepis jest na klasyczna blachę, a cieńsza warstwa się nie zwinie i zrobiłam po raz pierwszy na zwykłej blaszce. Kolejny raz zrobie na większej lub z mniejszej ilości białek. Nadzienie tez zrobiłam bez malin (i jakichs innych składników kwaśnych, orzeźwiających) - za słodkie w stosunku do całości. Przepis jest z tych, które pomimo niepowodzeń są &quot;rozwojowe&quot; i właściwie wykonane/przerobione dadzą wspaniały efekt, więc będę próbować. </p><p>A nie próbowałaś zminiejszyć ilości cukru w bezie? Wg mnie beza powinna się zrobić przy 60 gram cukru na 1 białko (testowałam najmniejszą dopuszczalną ilość cukru w bezie przy innych okazjach).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alice, post: 569761, member: 17"] No właśnie Margot. Myslałam że ten przepis jest na klasyczna blachę, a cieńsza warstwa się nie zwinie i zrobiłam po raz pierwszy na zwykłej blaszce. Kolejny raz zrobie na większej lub z mniejszej ilości białek. Nadzienie tez zrobiłam bez malin (i jakichs innych składników kwaśnych, orzeźwiających) - za słodkie w stosunku do całości. Przepis jest z tych, które pomimo niepowodzeń są "rozwojowe" i właściwie wykonane/przerobione dadzą wspaniały efekt, więc będę próbować. A nie próbowałaś zminiejszyć ilości cukru w bezie? Wg mnie beza powinna się zrobić przy 60 gram cukru na 1 białko (testowałam najmniejszą dopuszczalną ilość cukru w bezie przy innych okazjach). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tajemnicze rolki Ani -czyli bezowa rolada
Bottom